StoryEditor
Regijabalkanska špijunka

Fatalnu Dijanu mediji u Srbiji sad optužuju za urotu, navodno je već bio spreman i snajper za Vučićevo smaknuće! Šešelj je naziva američkom agenticom

Piše Davor Krile
21. listopada 2021. - 19:41

Srbija je konsternirana otkrićem da je tamošnja mafija godinama djelovala iz srca njihova državnog aparata, preko svojedobne druge žene srbijanskog MUP-a. I nakon Željka Ražnjatovića Arkana, Ljube Zemunca, Milorada Lukovića Legije i desetaka drugih ubojica i režimsko-kriminalnih junaka koji su vedrili i oblačili ovom zemljom i u ime nje u zadnjih nekoliko desetljeća, mnoge je pravednike zaledila spoznaja kako je fatalna Dijana Hrkalović Diksi, nekadašnja državna tajnica u policiji, navodno bila jako bliska sa zloglasnim Veljom Nevoljom i tzv. kavačkim klanom.

Razmjeri medijske sapunice koja je ispletena oko žene koja već dvije i pol godine nije na dužnosti sad su već toliki da se i iz aviona vidi kako se kreiraju iz najviših političkih vrhova. Tabloidi izgaraju u hiperprodukciji crnila i informativnoj ekstazi: od otkrića kako je fatalna Dijana sa svojom mrežom planirala smaknuće samoga Aleksandra Vučića, pa do najnovijih pikanterija iz raskošnog ljubavnog života Ličanke prilično dubokog alta, koja navodno nije praštala ni ženama ni muškarcima.

Pojedini su urednici toliko kreativni da na naslovnicama predlažu da Srbija promijeni ime u 'Dixieland' u slavu moćne Diksi (koja to odavno nije). A da je masovno širenje straha od dijabolične 34-godišnje doktorice psihologije, premda se već danima nalazi u pritvoru, državna operacija od golemoga značaja postaje kristalno jasno u onome trenutku kad se na srpskim televizijama kao vrhovni 'tumač istine' pojavi dugogodišnji trbuhozborac želja režima i prvi partijski šef Aleksandra Vučića, četnički vojvoda Vojislav Šešelj.

Šešelj je sučelice Milomiru Mariću, još jednom od Vučićevih medijskih megafona, na Dijanu Hrkalović udario drvljem i kamenjem, ali – što je još značajnije – istodobno i na njezina bivšeg šefa, kao pravog nalogodavca svih njezinih poslova. Sadašnji ministar obrane Nebojša Stefanović, jasno se razabire iz Šešeljevog istupa, pravi je cilj aktualne 'antimafijaške' operacije srbijanskog aparata.

Riječ je o čovjeku koji je, kakve li slučajnosti, zajedno s Aleksandrom Vučićem svojedobno bio član Šešeljeve Srpske radikalne stranke. Isto su im tekli (po)četnički dani, od istih su bolesti pelcovani, godinama su bili kao sijamski blizanci, a sad su došli na 'kom obojci, kom opanci'. Šešelj svog nekadašnjeg poletarca Stefanovića, za razliku od Vučića, danas naziva blentavim i nesposobnim, te tvrdi da je kod njih uglavnom radio kao 'nosač bureka'.

image
Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović i Aleksandar Vučić

Krsti ga, doduše, pomalo kontradiktorno i američkim igračem, te tvrdi da je i njega i Dijanu Hrkalović vrbovala američka tajna služba. Time srpskom narodu želi poručiti za čiji su, zapravo, račun Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović s mafijom Velje Nevolje pleli urotu protiv srbijanskog spasitelja. Urota i izdaja su, inače, omiljeni motivi u tamošnjoj epici, još od Vuka Brankovića, a naročito je slatko kad se u nekom tabloidnom scenariju kao urotnik razotkrije dojučerašnja voždova desna ruka.

Nebojša Stefanović dugogodišnji je Vučićev miljenik, a bio je i zamjenik premijera dok je tu funkciju obnašao Vučić. Od hapšenja Dijane Hrkalović pokušava se od oprati od optužbi čak i ponudama da ga stave na poligraf, ali srbijanski predsjednik mu više definitivno ne vjeruje i, po sudu mnogih, dani su mu odbrojani.

U tom su smislu prilično ilustrativne zadnje optužbe režimskih tabloida kako je fatalna Diksi policijskim operativcima davala naloge da se prisluškuje Aleksandra Vučića, kako se uhodilo i članove njegove familije, a navodno su već u ovoj velikoj urotničkoj mreži imali i spreman snajper za Vučićevo smaknuće! Milomir Marić, kao vješt medijski dramaturg, pred očima cijele nacije postavlja tobože retoričko pitanje tko bi postao Vučić umjesto Vučića da se taj podmukli plan likvidacije srpskog Kennedyja proveo u djelo?

Istodobno na svoje pitanje i odgovara: „Sigurno ne Velja Nevolja, a niti Dijana Hrkalović! Vjerojatno bi državu preuzeo onaj koji je plakao kad je premijerka umjesto njega postala Ana Brnabić!“

Nasuprot tako teškim medijskim inkriminacijama i titulama koje joj se hrpimice pripisuju, Dijanu Hrkalović Diksi zasad se službeno tereti samo za posve minorno kazneno djelo trgovine utjecajem. Svi znaju da je tako mali teret u kaznenoj prijavi zapravo jasan poziv države Dijani Hrkalović da postane svjedokinja-pokajnica i prokaže neke puno moćnije figure od nje same, po mogućnosti bivšeg šefa.

Fatalna Dijana jamačno nije žena bez grijeha, s obzirom s kime je sve kumovala i prijateljevala, no još je manje bezgrešan od kontakata s mafijom i mafijaških poslova sam Aleksandar Vučić i njegov suradničko-politički krug. U opreznom pravosudnom okruživanju bivše državne tajnice, ali i kolebanju oko njegova dojučerašnjeg miljenika Nebojše Stefanovića, mnogi iščitavaju jasan Vučićev strah od spoznaja i dokaza protiv njega kojima ovaj dvojac raspolaže. Riječ je o ženi koja je, ne zaboravimo, prije karijere državne tajnice u MUP-u radila i u glavnoj srbijanskoj obavještajnoj agenciji, BIA-i.

Odluče li se fatalna Dijana i aktualni srbijanski ministar obrane na skoru igru otvorenih karata, to bi se lako moglo prometnuti u utakmicu izvan Vučićeve kontrole i pravu političku dramu koja će naglavačke okrenuti Srbiju.

item - id = 1136923
related id = 0 -> 1145096
related id = 1 -> 1145141
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2021 03:01