StoryEditorOCM
Regijastanje kod susjeda

Epidemija na vrhuncu i u BiH? Danas više od 1100 zaraženih koronavirusom, to je najviše novooboljelih od ožujka

Piše Hina
23. listopada 2020. - 13:21
A picture taken on April 2, 2020 shows the statue dedicated to martial arts icon and actor Bruce Lee, wearing surgical gloves and a face mask, in the central park of Mostar as Bosnia Herzegovina records 518 people infected by the COVID-19, the novel coronavirus. - The statue was made by Croatian sculptor Ivan Fijolic and was erected in Mostar's central park, on 2005. (Photo by STR/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTIONStr

U Bosni i Hercegovini u petak je potvrđeno još 1179 slučajeva zaraze koronavirusom, što je novi dnevni rekord i prvi put od izbijanja epidemije u ožujku da je ta brojka u ovoj zemlji veća od tisuću.

Od četvrtka je testirano nešto manje od tri tisuće uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 732 osobe iz Federacije BiH te kod 437 iz Republike Srpske. Još deset zaraženih je s područja distrikta Brčko.

Prijavljena je i smrt 14 osoba kod kojih je ranije potvrđena zaraza virusom SARS-CoV-2.

Brojke potvrđuju kako su veći gradovi i dalje mjesta na kojima se zaraza najviše širi pa je tako u Sarajevu od četvrtka potvrđeno 209 novih slučajeva, u Banjoj Luci 129, a u Mostaru 102.

Zbog stalnog pogoršanja epidemiološke situacije u RS-u će uskoro biti uvedena dodatna ograničenja, no za sa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:51