StoryEditor
Regijanajmanje 17 žrtava

Dvije ukrajinske državljanke optužene za trgovinu ljudima i seksualnu eksploataciju, trenutno se nalaze u pritvoru

Piše PSD
23. srpnja 2021. - 23:42

Dvije ukrajinske državljanke, Asmik Zhdanova i Natalia Nachinkin, terete se za eksploataciju najmanje 17 žrtava s područja Ukrajine i Istočne Europe, prenosi Slobodna Evropa.

- Optužene se terete da su od početka 2019. godine, pa sve do 26. januara ove godine, na području Mostara i Banja Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirali skupinu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodnog navođenja na prostituciju i međunarodne trgovine ljudima - navodi se u priopćenju državnog tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Optužene su dovodile strane državljanke u BiH, gdje su im pronalazile smještaj i iskorištavale ih radi pružanja seksualnih usluga za novac. Novac su im potom oduzimale te ih nastavljale ponižavati i eksploatirati.

- Što je kod nekih od žrtava, dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

O ovom je predmetu prikupljeno i priloženo oko 140 materijalnih dokaza te je predloženo saslušanje 42 svjedoka i dva stručna vještaka.

Optužene su trenutno u pritvoru, a terete se za kaznena djela organizirane međunarodne trgovine ljudima i navođenja na prostituciju.

item - id = 1114896
related id = 0 -> 1125234
related id = 1 -> 1124302
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 13:04