StoryEditor
Regijazastrašujuće

Društvenim mrežama šire se snimke policijske brutalnosti u Srbiji: nemoćnog prosvjednika na tlu je je udaralo više od deset policajaca

Piše PSD.
8. srpnja 2020. - 23:57
Andrej Isakovic/AFP

Prvog dana nasilnih prosvjeda u Beogradu srbijanski novinari snimili su nekoliko policijskih intervencija koje se definitivno mogu okarakterizirati kao prekomjerna upotreba sile. Posebno je potresna bila snimka na kojoj se vidi kako policajci nemilosrdno pendrecima tuku trojicu muškaraca koji su u tom trenutku sjedili na klupici u Pionirskom parku.

Snimke policijske brutalnosti su se i tijekom prosvjeda u srijedu dijelile na društvenim mrežama. Tako je tijekom večeri policija na Terazijama krenula u jedan od brojnih juriša, a u ofenzivi su uspjeli na tlo srušiti jednog od prosvjednika.

Muškarca koji je ležao na tlu su prvo pendrecima i nogama pretukla trojica policajaca, a zatim su ga, kako je tko stigao, udarali i ostali pripadnici snaga reda koji su bili u ofenzivi. Nemoćnog prosvjednika je udarilo više od deset policajaca.

Kako je muškarac ostao ležati na ulici, a ofenzivu kordona pratili su policajci u službenim automobilima, oni vozilima nisu mogli nastaviti pratiti juriš. Zato su trojica policajaca izašla iz automobila i odvukla prosvjednika na pločnik gdje su ga tako ozlijeđenog ostavili da leži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. rujan 2020 00:28