StoryEditorOCM
Regijatko o čemu...

Dodik opet prijeti: Samo čekam da se odnosi u svijetu poklope i odmah ću proglasiti nezavisnost Republike Srpske

Piše PSD
30. kolovoza 2022. - 09:10

Dodikova priča o samostalnosti Republike Srpske duga je koliko i njegova vladavina tim entitetom, a to je od 2006. godine. Od tada Milorad Dodik u eteru gura priču o neovisnosti, a ona se pojačava pred izbore, piše Klix.

Pa je za UNA TV ponovo govorio i o ovome, između ostalog.

"Ja samo imam jedan strah u politici, a to je da, kada se stvore uslovi za našu nezavisnost, da možda ne prespavam taj trenutak, da ga ne iskoristim. Zato ja stalno tragam, ja sam vječiti stražar na tom pitanju, stalno tragam po konstalaciji odnosa koji bi se možda poklopili u svijetu, Evropi, Americi, istog trenutka ja ću proglasiti nezavisnost ako se to desi", izjavio je Dodik.

Komentirao je i visokog predstavnika Christiana Schmidta kojeg nikad nije prihvatio, te je kazao da ga je Schmidt prije dolaska na dužnost u BiH zvao i tražio da ga prihvati. Dodao je da je to od njega tražila i ministrica vanjskih poslova Njemačke Analena Baerbock kada je dolazila u Sarajevo.

Iako gotovo uvijek ističe da nikada ne navija za sportske reprezentacije BiH, države u čijem predsjednišvu sjedi, zanimljivo je da je Dodik u intervjuu čestitao igračima košarkaške reprezentacije na pobjedi protiv Francuske, objavio je Klix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 16:22