StoryEditorOCM
Regijatražio nadoknadu

Direktor javne firme poveo ženu na službeni put u Salzburg, pa donio račun iz luksuznog hotela u Šibeniku: Da nisam sam

Piše Vijesti
22. srpnja 2024. - 18:50

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ d.o.o. Konjic iz BiH je službeno otputovao u austrijski Salzburg u studenom 2022. godine. Razlog ovog putovanja bila je nabavka dijela za jedno službeno vozilo. I tu ne bi trebalo biti spora, da direktor Memić sa sobom nije poveo i suprugu Amelu, piše Dnevni Avaz.

No, kako dodaju, i to se moglo tolerirati da direktor Memić nije tvrtki podnio račun i tražio nadoknadu troškova iz luksuznog hotela "Armerun" u Šibeniku, na Obali palih omladinaca 6. Ruku na srce, noćenje nije koštalo više od 100 eura, ali s obzirom na to da je riječ o javnom novcu, odnosno proračunu jedne javne tvrtke, nije malo.

Avaz je kontaktirao direktora Memića.

-  Evo ovako. Ja sam se vraćao sa službenog puta iz Austrije i spavao sam u Šibeniku u povratku. Pošto je sa mnom na put išla supruga da mi bude pratnja, čisto da ne idem sam, pošto sam morao otići i odmah se vratiti, u pitanju je bila neka popravka kamiona, greškom, pošto smo morali dati putovnice, ja sam rezervirao samo na svoje ime sobu. To je jednokrevetna soba i upisano je ime moje supruge na račun i onda su oni izdali, kako se zove, poslije toga, drugi račun gdje nema moje supruge na tom računu. Isti je iznos, Isto je sve, ista znači, kako se zove... Nego ja vam kažem samo iz razloga što su ovi na recepciji tražili dokument da je i supruga samnom tu, isti iznos, isti račun i taj račun je priložen službeno u računovodstvo i u nalog - kazao je Memić za portal Avaza

Na pitanje, je li preko tvrtke, koje već dvije godine ima negativan financijski izvještaj, pravdao ove račune, Memić je kazao: 

- Naravno, naravno. Tvrtka nije platila noćenje moje supruge jer moja supruga je, znači, spavala sa mnom u jednokrevetnoj sobi koju sam ja rezervirao. Jednokrevetna soba je bila u pitanju u istoj toj sobi je moja supruga sa mnom spavala, razumijete li - tvrdi Samir Memić, direktor JP "Standard" iz Konjica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 13:52