StoryEditorOCM
RegijaVLASNIK NEGIRA

Deset maskiranih Srba u brutalnom napadu na mlade Švicarce: ‘Nismo ništa napravili unutra, a kad ih je moj prijatelj pitao zašto, rekli su - zato što zaslužujete‘

Piše PSD
19. listopada 2022. - 22:47

Četiri mladića iz Švicarske u dobi od 22 do 25 godina su pretučena u Novom Beogradu. Nesretni se događaj prema njihovim riječima odvio na splavu "Na vodi kavana". Mladići tvrde da ih je otprilike 10 muškaraca u crnome tuklo i cipelarilo u klubu, s čime su nastavili i kasnije ispred kluba. Međutim, osoblje ovog ugostiteljskog objekta to negira, piše Nova.

Ovaj incident dogodio se u ponedjeljak, 17. listopada, u jutarnjim satima. Mladići  Florian B. (24), S. H. (25), F. H. (22) i L. S. (24) tvrde da ne znaju razlog fizičkog napada, koji se odvio brzo i odjedanput.

- U klub smo došli negdje oko jedan ili dva, kupili smo piće i cigarete i na početku je vladala prijateljska atmosfera. Popili smo nekoliko pića, dobili smo i stol gdje smo sjeli i uživali u glazbi i večer je bila zabavna. U jednom trenutku pojavilo se 10-ak ljudi i počeli su nas izbacivati iz kluba. Tukli su nas luđački, rekao je mladić i dodao da na obračun nitko nije reagirao i da je izgledalo kao da nikoga nije briga što se događa.

- Ovi muškarci nisu bili oko nas tijekom večeri, nismo pričali s njima, nemam ideju gdje su sjedili u klubu, zbog čega smo pretpostavili da se radi o članovima osiguranja jer su svi bili manje-više identično obučeni. Kada su nas izbacivali, vidjeli smo da nije reagiralo nikakvo osiguranje, pa smo i zbog toga pretpostavili da se radi o osiguranju. Mislim da su pričali srpski, ali svakako je zvučao kao neki slovenski jezik. Jedan od mojih prijatelja pitao ih je zašto nas izbacuju, a jedan od njih je rekao nešto poput ‘zato što zaslužujete’. Nismo pričali ni s djevojkama u klubu, bili smo sami i pričali smo s dvoje-troje gostiju. Jedan je bio, ja mislim, turist iz Indije, a drugi momci su bili Srbi iz Beograda s kojima smo se lijepo proveli, nismo imali nikakve svađe ili slično, dodao je mladić iz Švicarske, piše Nova.

Trojica muškaraca su iz kluba prvo izbacili Floriana, tako što su ga uhvatili za ruke i udarali ga rukama i nogama po tijelu. Zatim su sa splava izgurali i ostale mladiće S. H. (25), F. H. (22) i L. S. (24).

- Sve je trajalo oko dvije minute, nakon čega su se maknuli od mene, a ja sam ustao i počeo bježati. Nešto su govorili glasno, ali ih nisam razumio. Kada sam se okrenuo video sam da su šutirali S.H. koji je ležao na podu, rekao je drugi mladić iz Švicarske, F.H. sa vidljivim ozljedama ispod sljepoočnice.

Mladići dalje navode da su se nakon napada sastali 50 metara od splava, i da je S.H. krvario. Florian je odmah zvao policiju na broj 911, ali ga je inozemna SIM kartica preusmjerila na lokalnu policiju. Policija se na mjestu zločina nije pojavila, jer nije mogla locirati mladiće.

- Pred inspektorima sam zvao taj broj da bi im dokazao da sam zvao policiju i da govorim istinu, rekao je Florian.

Vlasnik objekta „Na vodi kavana“ negira da su Švicarci pretučeni u njegovom lokalu, ali ne negira ranojutarnju tuču, koja se, navodno, odvila ispred.

- Oni možda jesu bili u nas, ali odgovorno tvrdim da u klubu nije bilo nikakvog komešanja, a za to imam 500 svjedoka. Prema mojim informacijama, ja to nisam vidio ni ispred, ali bila je neka tuča na šetalištu oko 4-5 ujutro u šumi iznad nas, što nema apsolutno nikakve veze s nama, poručio je za medije i dodao: - Ono što je bitno je da se ništa nije dogodilo u mom lokalu. To što se zbilo 50 ili 100 metara dalje, nije moja odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 19:24