StoryEditorOCM
Regijamlad i perspektivan

Danilo Vučić radi za plaću od 500 eura, druži se s mafijašima i Šešeljom, a svaki tekst o njemu drži se napadom na oca

Piše PSD
10. siječnja 2023. - 18:26

Jučerašnje obilježavanje "Dana Republike Srpske" u istočnom Sarajevu, dan koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, prošlo je u znaku nacionalističke ikonografije, s puno zastava, od najmanjih do najvećih, i političke elite RS-a od Milorada Dodika naniže.

Međutim u fokus regionalne javnosti, pojavljivanjem u počasnoj loži dospio je Danilo Vučić, sin srpskoga predsjednika Aleksandra Vučića.

image

Aleksandar i Danilo Vučić na izborima 2004. godine

Andrej Isaković/AFP

Zbog napisa da je Danilo bio u počasnom izaslanstvu Srbije, predsjednik Vučić optužio je beogradske, zagrebačke i sarajevske "tajkunske" medije za laž.

A predsjednikov sin, kao i svaki drugi dvadesetogodišnjak, voli se fotografirati. A voli ići i na Dan Republike Srbije. Kombinirati to dvoje ponekad nije pametno.

Tako je 2020. godine u Banjoj Luci "uzorni mladić", kako ga je nazvala premijerka Ana Brnabić, snimljen za stolom s ljudima iz kriminalnog miljea – huliganima i pripadnicima "janjičarske" skupine ubijenog Saleta Mutavog – Aleksandra Vidojevića, Acom Rošavim i Nemanjom Srećkovićem, piše Danas.rs.

image

Svečana loža, Danilo Vučić u trećem redu, iza Željke Cvijanović, kao mnogi 24-godišnjaci voli snimati i biti sniman

Elvis Barukčić/AFP

Svjetsko prvenstvo u nogometu održano u Moskvi 2018. pokazalo je da ova banjalučka asocijacija nije bila slučajnost. Tada se i predsjednikov sin fotografirao s još sumnjivijih lica, među kojima je bio i Aca Rošavi, ali i Boris Karapandžić, koji je kasnije uhićen kao jedan od članova skupine Veljka Belivuka.

A novinarka KRIK-a pokušala ga je fotografirati sa spomenutom Rošavom u jednom beogradskom kafiću, kojoj su nepoznate osobe oduzele mobitel i pritom je maltretirale.

image

Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je Danilo uzorni mladić

Tom Dubravec/Cropix

Također, majka ubijenog Aleksandra Halabrina, čije se ubojstvo dovodi u vezu s Belivukovom grupom, Mara Halabrin, tvrdi da se njen sin dugo dopisivao s Danilom Vučićem, ali da mu nije vjerovala jer gdje bi on razmjenjivao poruke s "predsjednikovim sinom". Ona je rekla da je njen sin bio unaprijed obaviješten o uvođenju izvanrednog stanja, ali i da mora ići na skupove i sastanke SNS-a.

‘hibridni i specijalni rat protiv Vučića‘

A kada mediji o tome pišu, režim Aleksandra Vučića brani se mantrom o "hibridnom i specijalnom ratu" i tezom da je "napad na njegovo dijete napad na samog predsjednika".

A kada je talijanska "La Repubblica" objavila da je Danilo navodno menadžer nogometaša Dušana Vlahovića - i to je napad na predsjednika.

image

Kada je talijanska La Repubblica objavila da je Danilo Vučić navodno menadžer nogometaša Dušana Vlahovića - i to se smatralo napadom na predsjednika Vučića

Marco Bertorello/AFP

A kad pišu da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru - opet napad na predsjednika.

A kad prenesu riječi "Kapetana Dragana" da su mu Danilo i grupa ljudi dali 30.000 eura, stan i auto – i to je napad na predsjednika.

Čak i da se netko u javnosti zapita kako je moguće da se predsjednikov sin kao štićena osoba nađe u istoj prostoriji s kriminalcima, a kamoli da se s njima očito druži i fotografira - i to je napad na predsjednika.

Utvrđeno je i da je dvadeset četverogodišnji Danilo Vučić još uvijek "dijete" kojim se, barem sudeći po onome što se čuje iz režima, bave samo mediji neskloni vlastima.

image

Ratni zločinac Vojislav Šešelj nekoliko se puta sreo s kumom Danilom Vučićem

Vlado Kos/Cropix

Rođen je 1. prosinca 1998. godine. Prema riječima njegovog oca, zaposlen je u vinariji, gdje radi za plaću od 500 eura. Navijač je Crvene zvezde i FK Rada, a spekuliralo se o njegovoj umiješanosti u poslove Rada. Čest je i na nacionalističkim skupovima i litijama.

Majka mu je novinarka Ksenija Vučić, prva supruga Aleksandra Vučića, koja je preminula u siječnju prošle godine.

Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je prije nekoliko godina da mu je dva dana nakon povratka u Srbiju zazvonio telefon i nazvao ga je tada još maloljetni Danilo Vučić. Šešelj je tada pozvao kuma u goste i došao je sa sestrom Milicom. Kako je rekao, susret je bio dirljiv i nakon toga su se sreli još nekoliko puta, piše Danas.rs.

Reklo bi se da će se o Danilu Vučiću, takvi su naime "tajkunski" mediji te "hibridni i specijalni rat" koji se vodi protiv njegova oca Aleksandra.

image

Svečana loža, Danilo Vučić u trećem redu, iza Željke Cvijanović

Elvis Barukčić/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2023 21:38