StoryEditorOCM
Regija‘imamo svako pravo‘

Dačić otkrio da će Srbija skinuti Severinu s popisa: ‘Mičemo njeno ime i još jedne pjevačice‘

Piše VIJESTI SD
28. kolovoza 2024. - 16:54

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić komentirao je slučaj Severine koja je u nedjelju navečer zadržana na granici sa Srbijom. Dačić je, gostujući na TV Prva, rekao da nema nikakvih popisa verbalnih delikata koji bi nalagali zadržavanje državljana Srbije na granici, već da takav popis postoji samo za strance.

"Ali već danas će ova dva imena s njega biti skinuta. Jedno je Severina i još jedna pjevačica. I sam predsjednik Vučić je rekao da je to glupo pa će biti skinuto", rekao je Dačić, prenosi Kurir.

Severina o incidentu na granici: ‘Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaši s vlasti...‘

Dačić je rekao i da svaka zemlja ima suvereno pravo ne pustiti osobe u državu bez ikakvog obrazloženja.

"Jel netko zaustavio ove naše iz opozicije sad kad su išli na more? Jel ih netko maltretirao na granici?, upitao je ministar i cijeli slučaj ocijenio kao "napad na Srbiju, srpski narod i predsjednika Vučića". 

"U Hrvatskoj slušaš radio u autu i ideš u zatvor, i to nije problem, nisam nigdje vidio da netko od njih vraća Hrvatsku u srednji vijek. Policija će uvijek imati popise osoba kojima je zabranjen ulazak u zemlju ili pojačan nadzor, a ti su razlozi vezani uz kriminal i terorizam."

Evo tko je sve osim Severine zaustavljan na granici sa Srbijom; Vulin žali što je mnoge zaboravio staviti na svoj popis

"Pa ja dođem u Ameriku, ja sam ministar vanjskih poslova, i kažu mi da pričekam... Ja čekam 10 minuta, onda mi kažu da pođem s njima u imigracijski ured i drže me pola sata. Jesam li ja Severina ili nisam Severina, to nikome nije bitno. To su standardne procedure koje primjenjuju sve zemlje svijeta, nekome sam ja problem, nekome ono što ja kažem... Meni se to u Americi dogodilo 100 puta. Je li to normalno? Je li se netko bunio, žalio? Zašto ja ne mogu otići na Kosovo?".

Dačić je na kraju rekao da se svi trebaju zapitati u kakvom se stanju nalazi regija kad je Severina glavni problem.

Poznati pjevač dao podršku Severini, i on je proživio pakao na srpskoj granici: Bacili su mi lijekove i skinuli do gola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 06:24