StoryEditor
Regijaprosvjedna nota

Dačić napao Europsku uniju zbog ‘Hrvata Tesle‘: ‘Da je tamo živio, završio bi u Jasenovcu!‘

9. svibnja 2020. - 17:01

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je danas kako je njegova zelja uputila prosvjednu notu Europskoj komisiji jer je na jednoj internet prezentaciji Europske Unije Nikola Tesla predstavljen kao - Hrvat.

Dačić je notu uputio europskoj povjerenici za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje, mladež i sport, Bugarki Mariji Gabriel.

- Tesla bi završio u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac da je živio u Jugoslaviji za vrijeme Drugog svetskog rata. Eto, toliko je on Hrvat - rekao je Dačić za TV "Pink".

Tesla je na stranici kutka za učenje službenih web stranica EU predstavljen kao čuveni hrvatski znanstvenik koji je među prvima otkrio rentgenske snimke.

Srpska je logika kako je on zapravo rođen je u Austro-Ugarskoj, ali da nikada nije živio u zemlji koja se zvala Hrvatska.
u Smiljanu, selu koje se nalazi na teritoriji današnje Republike Hrvatske, ali nikada nije živio u zemlji koja se tako zvala.

Po Dačiću i drugima bi bilo ispravnoga oslovljavati ka 'Amerikanca sprskog porijekla', budući je veći dio života proveo u SAD i da je umro u New Yorku kao američki državljanin.

Srbima smeta i to što je na istoj web stranici kemijska olovka predstavljena kao hrvatski izum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 09:15