StoryEditorOCM
Regijahoror u Srbiji

Cure novi detalji zločina, nađeni jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su bila tijela djece

Piše Vijesti SD/ S.Ž/JL
2. ožujka 2024. - 22:38

Beživotna tijela dvojice dječaka u dobi od jedne i tri godine nađena su u subotu navečer u Petrovaradinu, objavili su novosadski i beogradski mediji pozivajući se na hitnu službu i policiju, dovodeći njihovu smrt u vezu sa sinoćnjim samoubojstvom mladog bračnog para L.P.S. (25) i M.P.S (23) u jednom novosadskom naselju. Tijela dječaka nađena su u kući u Ulici Tome Maretića u Petrovaradinu, a prema prvim neslužbenim saznanjima, riječ je o djeci bračnog para koji je u petak navečer počinio samoubojstvo, skočivši s višekatnice u naselju Liman 2. 

Sumnja se da je mladi bračni par, u dobi 23 i 25 godina, prethodno u kući u Petrovaradinu usmrtio svoja dva sina, piše portal Večernjih novosti. Forenzičke ekipe novosadske policije su, prema video snimkama i fotografijama s portala, na terenu, a očevid je u tijeku. Cijela ulica je u mrklom mraku i vlada jeziva tišina, a tamo su trenutno vještaci, inspektori i policija, javlja Blic.rs. Susjedi mladog bračnog para čija su djeca pronađena mrtva, šokirani su samoubojstvom dvoje mladih i nedjelima za koja se sumnja da su počinili.

- Tu su živjeli dvije godine, a stanari su se mijenjali. Bili smo samo na "baj" - kaže uplašeni susjed, a prenosi Jutarnji list. 

Dvoje stanara s kojima su novinari Blica razgovarali, od kojih jedan živi na posljednjim katovima nebodera, rekli su da dvoje mladih nije iz te zgrade, te da je izlaz na krov razbijen i vandalski oštećen. 

Treći susjed kaže da je bio na putu u Beogradu i da se vratio za vrijeme očevida.

- Prizor je bio jeziv, parkirao sam u blizini zgrade i pješice prolazio, nisam očekivao takav prizor, nisam mogao sinoć spavati. To je strašno, moja djeca su tih godina, svašta mi je prošlo kroz misli. Stanari kažu da ne znaju kako su dvoje mladih ušli u zgradu, jer se vrata zaključavaju, te da u zgradi nisu čuli nikakav tulum ili bilo šta drugo - rekao je on.

image
Robert Fajt/Cropix

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se porukom da grad ne pamti takvu tragediju i uputio sućut obiteljima i bližnjima. "Kao čovjek zatečen sam i užasnut činjenicom da su u našem gradu jučer ugašena četiri mlada života od kojih su dva dječja. Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju i ne postoje riječi koje bi u ovom trenutku bile adekvatne", napisao je Đurić na društvenim mrežama izrazivši sućut" obitelji, prijateljima i svim bližnjima tragično nastradale obitelji, u nadi da nam se ovako nešto nikada neće ponoviti."

Đurić je pozvao nadležne da hitno ispitaju sve okolnosti u vezi s ovim događajem. 

Pojedini portali srbijanskih medija navode neslužbena saznanja da su tijekom očevida u kući gdje su zatečena tijela dvojice dječaka, navodno, "nađeni simboli egipatskog zagrobnog života". Telegraf piše kako su crteži zagrobnog života iz egipatske mitologije naveli policajce da posumnjaju da su L.P.S. i M.P.S. bili članovi sekte. Dodaju kako policija provjerava predmete uzete iz kuće u kojoj je živio bračni par. Tvrde kako su otkriveni predmeti i zapisi koji ukazuju na mogućnost da se radi o ritualnom ubojstvu.

Nakon informacija da se na zidovima stana nalaze simoboli egipatske mitologije za  Telegraf.rs oglasio se i srbijanski sektolog Dimitrije Pastuović.  Sumnja da se u ovom slučaju možda radi o jednoj vrsti sotonizma koja je povezana sa egipatskom magijom.

"Daj Bože da sam u krivu, ali ovo je naša budućnost, a sve zahvaljujući društvenim mrežama i platformama na kojima mnogi šire priču o energijama, svemiru, poganskim božanstvima - kaže Pastuović. Dodaje da pristaše ovih vjerovanja šire svoju propagandu i na taj način uspijevaju ‘otrovati‘ mlade.

"To su zlonamjerni ljudi, plasiraju svoje gluposti i namjerno truju djecu, poput njih. To je zlo", rekao je. Pastuović je za Telegraf.rs napomenuo da je i ranije upozoravao na "sotonizam", te da će ovakvih slučajeva biti još u budućnosti.

"Nažalost, to je uzelo maha, a da bi se to zaustavilo mora se donijeti zakon. Moraju se uključiti država, crkva, policija, svi i provoditi kazne", zaključio je sektolog. Nakon dovršenog očevida bit će poznato više detalja o ovoj tragediji.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:46