StoryEditorOCM
Regijašire se lažne informacije

Čuli smo se s ocem djevojke iz Podstrane koju je Matej pokušao kontaktirati kobne noći: Nije bila s njim u kontaktu i nije istina da joj je oduzeta putovnica. Uskoro bi trebala krenuti doma

17. siječnja 2022. - 17:36

Prijateljica Mateja Periša (podaci poznati redakciji), koja živi u Podstrani pokraj Splita, a u vrijeme njegovog nestanka bila je u Beogradu, još se nalazi u Srbiji.

Na društvenim mrežama, na stranicama koje se odnose na Matejev nestanak, od sinoć se piše kako je djevojci zabranjen izlazak iz Srbije jer joj je oduzeta putovnica.

Nešto poslije 16 sati dobili smo njenog oca koji nam je ljubazno kazao da mu možemo navesti ime i prezime, što ipak nećemo napraviti zbog zaštite identiteta djevojke i osjetljivosti situacije.

‘Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica, kaže nam otac djevojke.

Osvrnuo se i na noć kada je Matej nestao.

‘Moja kćer ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom u nikakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer  poruku na Instagram u kojoj je napisao “Di si!”. Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju - kaže.

Inače, doznajemo, kako je njegova supruga, mama djevojke o kojoj regija bruji već danima, bila učiteljica Mateju od prvog do četvrtog razreda u jednoj splitskoj osnovnoj školi, a Matej je s njihovim sinom bio dobar prijatelj. I on je trebao ići u Beograd, ali je odustao od puta jer im je nedavno u prometnoj nesreći poginuo zajednički prijatelj pa mu nije bilo do veselja.

S djevojkom iz Podstrane Matejev tata Nenad susreo se prije desetak dana u Beogradu, i to ispred zgrade policije. Medijima je rekao da mu je rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju.

U petak su mnogi novinari s njom pokušali stupiti u kontakt, no ona je izbrisala sve društvene mreže, a na mobitel se nije javljala.

Prethodno je svoju profilnu fotografiju na Facebooku zamijenila crnim pozadinom, a potom izbrisala profil.

Danas je 18. dan potrage za Matejem, a mnogi se pitaju zašto djevojka, kojoj se u večeri nestanka javio na Instagram, toliko dugo boravi u Beogradu. Odgovor zasad znaju ona i policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 02:01