StoryEditor

Čović i Tihić zajedno na "godišnji odmor"

Piše PSD.
23. prosinca 2008. - 14:01

Hoće li Dragan Čović i Sulejman Tihić zajedno na godišnji odmor!? Predsjednik SDA Tihić je prije neki dan u izjavi Srni ustvrdio da Ustav BiH treba “donijeti do godišnjih odmora” a do “sljedećeg godišnjeg odmora izborni zakon” valjda u skladu s novim Ustavom.

Njegov hrvatski partner Dragan Čović tvrdi da će pitanje Ustava biti riješeno do 1. srpnja ove godine. No, hrvatski Nostradamus zna datum do kojeg će biti donesen novi ustav ali ne zna sadržaj tog ustava.

U ponedjeljak je nakon sastanka sa Tihićem i Dodikom ustvrdio kako svaki od njih ima svoju viziju novog ustava, da o svojim konceptima nisu ni razgovarali, ali unatoč toj činjenici, Čović zna da će pitanje Ustava biti rješeno do godišnjeg odmora.

Neozbiljnost s kojom ovi stranački čelnici prilaze suštinskom državnom pitanju sigurno nigdje i nikada nije zabilježena. Pitanje svih pitanja za tu zemlju, zbog kojeg se u konačnici i vodio rat, stranački “lumeni” orjentiraju prema godišnjim odmorima.

Svojedobno je Čović izjavio za banjolučke Nezavisne novine da bi se pitanje Ustava moglo riješiti s lakoćom “kao da piju kavu” samo da nije nerealnih zahtjeva Harisa Silajdžića.

Bosanskohercegovački ustavni čvor toliko je složen da ga najveći eksperti ne uspjevaju riješiti a da pri tom budu elementarno zadovoljeni interesi svih naroda i građana, a stranački lideri potpuno banaliziraju temeljni zakon države.

Nakon jučerašnjeg sastanka “prudske trojke”-Tihića, Čovića i Dodika bilo je potpuno nejasno što su se dogovorili na koji način bi se trebao realizirati taj sporazum.

Opet su prezentirani pojedini datumi za realizaciju ali ne i sadržaj dogovora. Također je konstatirano da će se prilikom popisa stanovništva u BiH 2011. godine popisati i dijaspora. Pod tim se podrazumjevaju svi protjerani iz ove zemlje, kojih je prema evidenciji nadležnog ministarstva negdje oko milijun i tristo tisuća.

Malo je zemalja u svijetu u kojima nema protjeranih Bosanaca, samo u američkom Sent Luisu ima ih više od 50 tisuća. Kojom metodologijom će se popisivati protjerani ljudi širom svijeta nije pojašnjeno, jer je to praktički i neizvodljivo.

Uz to Europska komisija traži popis stanovništva da ima parametre radno sposobnog stanovništva u BiH te da u skladu s tim planira gospodarski razvojn ... u što se ne može ubrojati dijaspoera. Stoga je ovo još jedna od šarenih laži “prudskog aneksa” kao i konstatacija da će se državna imovina istodobno upisivati i na državu i na entitete.

Na upit novinarke na press konferenciji, što je novo donio sastanak Milorad Dodik je odgovorio:”Ja imam novu kravatu” i pokazao je pred kamerama. Ovaj primjer savršeno ilustrira na koji način se “lideri” ponašaju prema građanima u ovoj zemlji.

A ustav do godišnjih odmora je vrhunac trivijalizacije i liderstva i države. Ako trojka nema elementarnog samopoštovanja trebali bi barem respektirati građane. Ili je krajnje vrijeme da im građani kažu-Dosta.

U protivnom ćemo sljedeći put morati pitati, gdje će Tihić i Čović zajedno na godišnji odmor!?

zdravka soldić arar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 18:12