StoryEditor
Regijagrad zavijen u crno

Čapljina oplakuje studenticu koju je na Poljičkoj usmrtila pijana vozačica: 'Bila je u cvijetu mladosti, a da tako okonča svoj život...'

26. listopada 2018. - 20:25

Čapljina oplakuje Mariju Ćorić (19), koja je smrtno stradala na pješačkom prijelazu u Splitu. Nesretna djevojka pokopana je u petak na groblju svetog Franje u Čapljini.

Do posljednjeg počivališta ispratili su je brojni Čapljinici koji su došli dati riječi utjehe njezinim roditeljima, sestri i bratu.

Marija je bila studentica prve godine Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i u grad pod Marjanom iz svoje rodne Čapljine doselila se prije nešto više od mjesec dana. Zla sudbina je htjela da svoj mladi život okonča pod kotačima crnoga Audija kojim je upravljala pomahnitala vozačica (38) kojoj je bila oduzeta "vozačka".

Svijeće za 19-godišnjakinju: na mjestu tragedije u Poljičkoj okupili se prijatelji poginule djevojke

Pijana vozačica koja je usmrtila djevojku na Poljičkoj kobne se večeri utrkivala s taksijem?! Policiji je pokušala 'servirati' besramnu laž, no iskazi svjedoka 'pokopali' su njenu priču...

- Bila je u cvijetu mladosti i da tako okonča svoj mladi život. Samo neka Bog da snage njezinim roditeljima - rekla nam je jedna postarija Čapljinka.

- Nju nisam poznavala, ali znam joj roditelje. Majka joj radi u pošti. To je jedna skormna i pristojna obitelj, pogledajte kakva ih je tragedija snašla, dodala je.

Tuga se uvukla i u dvije škole u Čapljini, Osnovnu školu Vladimira Pavlovića i Gimnaziju, koje je pohađala nesretna Marija Ćorić. Profesori s kojima smo razgovarali o njoj imaju samo riječi hvale.

- Marija je bila odlična učenica OŠ Vladimira Pavlovića, generacija 2013. - 2014. godine. Bila je izuzetno draga, skromna, hrabra, pametna i vesela učenica naše škole. Uvijek je bila spremna velikodušno pomoći u razredu, bila je omiljena među vršnjacima, prepoznatljiva po svojemu samozatajnom osmijehu i nesebičnom pomaganju drugima, prisjeća se Blaženka Obradović, ravnateljica škole.

- Bila je mila, toplog pogleda, zračila je posebnom ljepotom, ljubavlju i dobrotom. Kroz školovanje je pokazala izvanredne rezultate u učenju i izvannastavnim aktivnostima. Završila je svih osam razreda s odličnim uspjehom i bila predložena za učenika generacije - naglasila je ravnateljica Obradović.

I kada je prešla u srednju školu, uspjeh nije izostao. Gimnaziju je također završila s odličnim uspjehom.

- Marija je ostavila neizbrisiv trag u našim srcima. Ona će zauvijek ostati naša Marija sa svojim 8. d razredom na panou škole - kazala je Blaženka Obradović, dodavši posebnu zahvalu tragično stradaloj Mariji.

- Hvala, draga Marija, na svim lijepim trenucima koje si nam poklanjala sve ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 07:05