StoryEditorOCM
Regijaborba za goste

Britanski mediji hvale hrvatskog turističkog konkurenta: ‘Kao Monako su, ali puno jeftiniji‘

Piše Vijesti sd
4. travnja 2024. - 10:29
Mali grad mjesto je pješčanih plaža s iznenađujuće osvježavajućim morem, s luksuznom marinom i otmjenim stambenim blokovima, tako su britanski novinari opisali Tivat/Shutterstock

Turistička sezona samo što se nije razbuktala, što se da osjetiti i kod onih koji primaju goste, kao i kod onih koji se spremaju na put. Kao i kod svake sezone, mijenjaju se trendovi i pripremaju inovacije.

Britanska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Jet2 pokrenula je nove letove prema Crnoj Gori, a to je bio i povod da se tamošnji mediji raspišu o"manje poznatoj destinaciji za odmor u Europi koja je ujedno na glasu i kao jeftinija alternativa Hrvatskoj".

"Putnici na prvom letu 1. travnja sletjeli su u mali grad koji se često uspoređuje sa šik Monakom, ali s razlikom u cijeni. Nova linija ponedjeljkom i četvrtkom povezuje London s Tivtom u Crnoj Gori. Letovi će se nastaviti tijekom ljeta i trajat će do listopada. Štoviše, od idućeg mjeseca ta će kompanija letjeti za Tivat i iz Birminghama. Ti će letovi biti tjedni do srpnja, a otad će dva leta tjedno biti dostupna sve do listopada. Mali grad mjesto je pješčanih plaža s iznenađujuće osvježavajućim morem, što ga čini jednim od omiljenih mjesta lokalnog stanovništva koje posjećuju tijekom vrućih ljetnih mjeseci", piše The Sun, prenosi Dnevnik.hr.

image

Kao u Monaku, u marinu u Tivtu uplovljavaju brojne luksuzne jahte, pa i ona Romana Abramoviča

Savo Prelević/Afp

The Sun navodi da prema Tivat Travelu postoji "nekoliko prirodnih potoka slatke vode koji se ulijevaju u more", zbog čega je more hladnija nego na drugim dijelovima obale. Gradska marina također je opisana kao prvoklasna nakon nedavnih projekata obnove kako bi se pretvorila u turističko odredište.

Na Tivat su se, kako prenosi Dnevnik.hr, osvrnuli i putni eksperti iz Lonely Planeta.

među najpodcjenjenijima na svijetu

"Nekada osrednji obalni gradić doživio je veliko preuređenje - zahvaljujući multimilijunskom preuređenju, njegove stare pomorske baze pretvorene su u prvoklasnu marinu. Sa superjahtama koje se njišu, otmjenim šetalištem i nizovima otmjenih stambenih blokova posjetiteljima Tivta može se oprostiti ako se zapitaju jesu li u Monaku ili Crnoj Gori", napisali su oni.

Britanci još pišu i kako Tivat također usmjerava Britance prema ostatku Crne Gore, na mjesta kao što su slikoviti Kotorski zaljev i ljetovalište Budva, kao i zapanjujuće mogućnosti za planinarenje.

Pisci putopisa Rough Guide Crnu Goru su prošle godine uvrstili među najpodcjenjenije na svijetu, podsjeća The Sun.

image

Slikoviti Kotorski zaljev kao i zapanjujuće mogućnosti za planinarenje, dodatni su turistički aduti Crne Gore

/Shutterstock

"S prekrasnim plažama, srednjovjekovnim selima koja odišu bajkovitim šarmom i spektakularnim prirodnim atrakcijama – poput visokih planina i jezera prošaranih ljiljanima – pošteno je reći da Crna Gora neće dugo ostati podcijenjena. Upravo zbog tih razloga Crna Gora hvaljena je kao pristupačnija alternativa Hrvatskoj", piše The Sun podsjećajući i na iznenađujuće jeftina pića i hotele.

"Crna Gora nekoliko je desetljeća iza mnogih europskih destinacija kada je u pitanju cijena. Bilo da tražite smještaj, prijevoz, restorane ili barove, uglavnom je znatno jeftinije od Hrvatske i drugih razvikanih odredišta", piše The Sun citirajući Love Exploring, prenosi Dnevnik.hr.

Poslije ovogodišnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj vidjet će se jesu li se komplimenti britanskih tabloida primili turističke klijentele.

image

Britanska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Jet2 pokrenula je nove letove prema Crnoj Gori

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:20