StoryEditorOCM
RegijaPoruka iz EU

Borrell upozorio na dramatičnu situaciju u susjednoj državi: Zbog nefunkcionalne vlasti u BiH, nema rješenja za migrante

5. siječnja 2021. - 23:04
European Union foreign policy chief Josep Borrell (R) talks to European Commissioner for Neighbourhood and Enlargement Oliver Varhelyiprior to a EU-Serbia videoconference council at the European Council headquarters in Brussels, on December 17, 2020. (Photo by Francisco Seco/POOL/AFP)Francisco Seco

Vlasti u Bosni i Hercegovini zbog disfunkcionalnog sustava odlučivanja nisu ništa učinile da ublaže dramatičnu humanitarnu situaciju stotina migranata u teškim zimskim uvjetima, upozorio je u utorak Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

“Zbog disfunkcionalnog sustava odlučivanja u BiH, državne vlasti nisu našle rješenje za migrante", napisao je Borrell na svom blogu.

Ističe da su vlasti u BiH ignorirale opetovane pozive da osiguraju osnovne uvjete za život i humano postupanje prema migrantima u prihvatnom centru Lipa koji nije primjeren za boravak zimi.

U prosincu je taj kamp nakon podmetnutog požara postao potpuno neupotrebljiv pa se tri tisuće migranata našlo bez najosnovnijeg skloništa u zimskim uvjetima.

Alternativa pritom postoji: ri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:31