StoryEditorOCM
Regijamučno suđenje

‘Bilo je teško, prvi put smo se sreli s ubojicom oči u oči‘; Otac ubijene Angeline otkrio detalje s Kostinog svjedočenja

Piše L.G/JL
8. listopada 2024. - 20:58

Otac ubijene AngelineAnđelko Aćimović, oglasio se za "Blic" TV nakon suđenja Miljani i Vladimiru Kecmanoviću po optužbama da su sinu Kosti, dječaku ubojici, učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i zaštitara škole. Kako je istaknuo, ovo je prvi put da su se "susreli" s dječakom ubojicom, a suđenje im je teško palo, piše Blic.

"Suđenje, kao i svako, je jedan proces gdje mi, roditelji, ponovno proživljavamo tragediju i doživljavamo to svaki put na svoj način. Ovaj put je bilo zaista teško jer se susrećemo prvi put s ubojicom. Bez obzira na to što je to dijete, znate da je to ubojica i onda je to bilo zaista za nas jako teško", rekao je Anđelko Aćimović za "Blic dan".

U zgradi Specijalnog suda su se čuli jecaji.

"Svi smo se osjećali isto. Suze, plač i naši zagrljaji, jasno je da svi smo osjećali slično i ne može tu ništa ublažiti tugu, osim što nismo mogli to izbjeći, to je bila naša dužnost i obveza prema svojoj djeci, da ispratimo sve i da budemo u toku, da doznamo što je moguće da se promijeni u tom djetetu, zbog čega je napravio tako monstruozno djelo", rekao je Aćimović.

Ističe i da smo tijekom današnjeg suđenja dobili samo potvrdu svega onoga što smo znali iz ranijeg iskaza ubojice.

"Pa iskreno nismo saznali ništa novo, samo potvrdu svega onoga što smo znali iz ranijeg iskaza ubojice i iz nekih drugih dijelova procesa, kaznenog i parničnog. Znači, sve što smo sumnjali, sami znali, razmišljali o tome, danas se potvrdilo kao istina", rekao je Anđelko Aćimović za "Blic" TV.

image
/Cropix

Na pitanje treba li javnost biti isključena iz suđenja, otac ubijene Angeline kaže:

"Većina roditelja su bili stava da javnost bude uključena. Ako pitate mene, ja osobno nisam za to jer što smo predosjećali i vidjeli iz nekih najava - da će gospodin Borović i njegovi štićenici od toga napraviti show, da pokazuju kako su oni dobri i tako dalje, da traže neku milost i da na taj način pokušaju utjecati na odluke suda, prenosi Jutarnji list.

Međutim, očigledno je drugačije dogovoreno, presuđeno da se ne ide na javnost i svi mi zasad poštujemo to", rekao je Anđelko Aćimović.

Na suđenju je dječak ubojica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" problijedio i sjeo kada je ugledao majku Andrije Čikića, saznaje "Blic". Prema informacijama do kojih je došao Blic, na osnovu tvrdnji liječnika i skrbnika - radnika Centra za socijalni rad, moglo se zaključiti da dječaku ubojici navodno skače tlak kada osjeti emotivni naboj.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, dječak ubojica je za vrijeme svjedočenja, kada mu je majka Andrije Čikića krenula postavljati pitanja, počeo kratko disati i poblijedio je zbog čega su morali reagirati liječnici koji su bili prisutni na suđenju.

- Navodno mu borba s emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bljedila, kratkog daha, preznojavanja - kaže izvor "Blica".

Kako neslužbeno saznaje Blic, Suzana Čikić, majka Andrije Čikića pitala je ubojicu svog sina "zašto je to napravio".

- On je odgovorio da se osjećao odbačenim - kaže sugovornik Blica.

image
/Cropix

Podsjetimo, dječak ubojica, koji je 3. svibnja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", danas se prvi put otkad je ubio nedužnu djecu i zaštitara škole našao oči u oči s obiteljima svojih žrtava, ali i svojim roditeljima s kojima mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno komunicirati.

On je došao na suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću odjeven u crnu košulju i na glavi je nosio naočale.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, na saslušanju je kazao da je počinio masakr zbog majke Miljane Kecmanović koja je "inzistirala da bude najbolji od svih".

Kako saznaje Blic, on po ulasku u sudnicu nije pogledao svoje roditelje.

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da napravim to što sam napravio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio".

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima iznijeli obranu i negirali krivnju. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava. Otac dječaka optužen je da je izvršio kazneno djelo - teško djelo protiv opće sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio pucati, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici u kojoj je masakr počinjen. Dječak koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije kazneno odgovoran, pucao je na svoje školske kolege iz dva očeva pištolja koje je uzeo 1. svibnja.

Zatim ih je kobnog dana stavio u svoj ruksak, otišao u školu i tijekom prvog sata ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu povijesti, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 21:43