StoryEditor
Regijakorak bliže potpisivanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU

BiH: usvojeni zakoni o reformi policije

Piše PSD.
16. travnja 2008. - 20:13

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u srijedu je poslije podne usvojio zakone o reformi policije čime je ispunjen jedan od ključnih uvjeta koje BiH treba ispuniti za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

Zakone o reformi policije kojima se regulira rad neovisnih i nadzornih tijela policijske strukture BiH, te direkcije za koordinaciju policijskih tijela i agencije za potporu policijskim strukturama, prije tjedan dana usvojio je i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Ti su zakoni usvojeni unatoč oštrim i upornim protivljenjima Stranke demokratske akcije (SDA) koja tvrdi da se takvim zakonima zadržava postojanje policije Republike Srpske. Predsjednik SDA Sulejman Tihić, koji je i zastupnik te stranke u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, nije navodno zbog zdravstvenih razloga u srijedu nazočio sjednici na kojoj su usvojeni predloženi zakoni.

Uoči zasjedanja Doma naroda Parlamenta BiH, visoki predstavnik međunarodne zajednice Miroslav Lajčak je u izjavi za medije pozvao na usvajanje predloženih zakona o reformi policije kako bi se uklonile zapreke za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU. Lajčak je najavio da bi potpisivanje tog Sporazuma moglo slijediti potkraj travnja ove godine ili najkasnije u svibnju.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 23:15