StoryEditorOCM
Regijaputnici drugog reda

Beogradski aerodromski službenici sprdali se i prijetili osobama s dvojnim državljanstvom, a onda se prebacili na one koji su ih na to upozorili

Piše PSD
6. srpnja 2022. - 07:30
Dvije policajke odvojile na stranu čovjeka koji im je ukazao da je neprimjereno da zbijaju neslane šale prema putnicima druge boje kože. Pretresan je i ispitivan oko sat vremena (ilustracija)AFP

Pokret "Ne davimo Beograd" osudio je ponašanje policijskih službenika na Aerodromu "Nikola Tesla" zbog zloupotrebe zakona i rasističkog ponašanja prema putnicima druge boje kože i zemlje porijekla, navedeno je u današnjem priopćenju, prenosi Vreme.

Ova praksa svakako nije pravilo na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", ali ovakvi neprimjereni slučajevi svakako postoje, čemu je osobno svjedočio i jedan od novinara redakcije Vremena.

Slučaj iz priopćenja pokreta "Ne davimo Beograd" dogodio se u ponedjeljak kada su dvije policajke odvojile na stranu čovjeka koji im je ukazao da je neprimjereno da zbijaju neslane šale prema putnicima druge boje kože, kao i da im se obraćaju povišenim tonom jer slabo govore engleski. On je nakon toga pretresan i ispitivan oko sat vremena.

Pore...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:01