StoryEditorOCM
Regijaobratio se javnosti

Aleksandar Vučić najavio ‘najveći skup u povijesti Srbije‘: ‘Protivnici žele nasilno na vlast!‘

Piše Vijesti Sd
9. svibnja 2023. - 21:58

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić, čiji su mediji veliki jučerašnji prosvjed u Beogradu predstavili kao manje okupljanje opozicije, ponovno je govorio o dvjema tragedijama koju su potresle Srbiju prošlog tjedna i pozvao građane na veliki skup 26. svibnja.  

- Poštovani građani Srbije, tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze. Tuga za izgubljenom djecom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali. Mi smo poslije teškog udarca morali pokrenuti akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju boriti se za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promijenimo mnogo toga - kazao je Vučić

image

Trebaju mu bolje naočale, ovo je prema Vučiću bio mali prosvjed... 

Tom Dubravec/Cropix

- Pokazali smo tu dobru volju i prema našim političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove s jedinim ciljem - da primjene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako rijetko, govorili. Bez obzira na sve, opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni razgovarati o velikim i važnim promjenama u državi. Nisu nas htjeli čuti, nisu htjeli slušati zato što misle da je trenutak da i bez izbora, i bez ikakve volje naroda, na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu htjeli i nikada neće htjeti - rekao je Vučić i dodao:

image
Armend Nimani/Afp

- Bez obzira na to, mi smo spremni razgovarati o svim temama, od medija, realityja, policije, podnošenja ostavki različitih dužnosnika ili ne; da raspravljamo o tome i u Narodnoj skupštini. Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u kaos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. svibnja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, pozovemo ljude u obranu slobodarskih i demokratskih vrijednosti, da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održat ćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike - kazao je Vučić. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:25