StoryEditor
Regijatv užas

Aleksandar Vučić donio mučne i uznemirujuće snimke komada osakaćenih tijela, a očešao se i o Hrvatsku: ‘Stavljaju Teslu na sitniš. Što ga nisu stavili na najveće novčanice?‘

25. srpnja 2021. - 11:04

U poduljem intervjuu koji je dao za provladinu komercijalnu televiziju Pink, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić očešao se i o plan Hrvatske da na kovanice eura stavi Nikolu Teslu. Podrugljivo je izjavio da su Hrvati, ako su već to htjeli, mogli staviti Teslu na najvažnije novčanice, a ne na sitniš.

Kazao je da je Tesla "genij koji pripada čovječanstvu" pa "nije nikakav problem da pripada i Hrvatima, ali ne zato što je Hrvat ili zato što je iz Hrvatske".

- A Nikolu Teslu, ako su već htjeli, mogli su staviti na najvažnije novčanice, a ne na sitniš – poručio je. On osporava Tesline veze s današnjom Hrvatskom.

Govori kako je Tesla bio "Amerikanac srpskog podrijetla, rođen kao Srbin, od oca Srbina i majke Srpkinje i čija je obitelj ubijana i stradala upravo zato što je pripadala srpskom rodu".

Uvjerava i da će Srbija za pet mjeseci prvi put u povijesti preteći Hrvatsku po apsolutnom iznosu bruto domaćeg proizvoda (BDP). "Ako se računa i od 1941. kada su formirali NDH, pa kroz republike tijekom bivše Jugoslavije, mi kao Srbija nikada nismo imali BDP koji se mogao u apsolutnim brojevima mjeriti s njihovima", ustvrdio je Vučić

Dodao je kako i s Hrvatima žele imati dobre odnose i da „razumije tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku ponize Srbiju, jer ona u svakom smislu raste",

Posebno je mučan bio dio razgovora u kojem su prikazane snimke ubojstva te fotografije osakaćenih tijela ubijenih mafijaša. Vučić je donio fotografije na kojima se vidi, kako je izjavio „tranširano meso“ jednog od ubijenih u kući u Ritopeku, koju je koristila kriminalna skupina okupljena oko Veljka Belivuka.

- Ovo što ljudi mogu vidjeti je tranširano ljudsko meso. ‘Blurana’ je glava, da ne bi moglo da se vidi o kome se radi. Ovo smo učinili samo da biste mogli vidjeti s kakvim monstrumima smo imali posla. I ovo nije bio kraj. Oni bi to stavili u mašinu za mljevenje mesa…, ispričao je Vučić.

image
Screenshot

Najavio je i da će Belivuk dobiti 'remek-djelo' od optužnice.

- Nikada više u Srbiji nitko neće biti nesiguran. Hvala europskim sestrinskim službama koje su nam mnogo pomogle da do toga dođemo, rekao je najavljujući širenje istrage i na državne službenike povezane s Belivukovim klanom.

Uz njemu svojstvenu patetiku zaključio je kako će 'biti manji od makovog zrna i da će mafiji odsjeći glavu što jamči vlastitim životom'.

U emisiji je također objavljen i videozapis iz 2017. godine na kojem se vidi ubojstvo karatista Vlastimira Miloševića, s kojim se povezivao spomenuti Belivuk, ali je na sudu oslobođen. Snimku je zabilježila nadzorna kamera na jednom beogradskom hotelu, a na njoj se vidi sam čin brutalne likvidacije, ali ne i lice ubojice koji je u Miloševića pucao, a zatim otrčao u susjednu ulicu.

- Mi govorimo o sukobu dva klana, pri čemu ovaj mladić nema veze sa tim, on je ni kriv ni dužan ubijen. Govorimo o nečemu što je uvezeno iz Crne Gore. Riječ je o sukobu dva klana: škaljarskom i kavačkom. S jedne strane su bili Dedović i Vukotić, a sa druge Zvicer, a kasnije i kompletna Belivukova ekipa. Ovaj događaj je važan, jer on predstavlja za nas prvi problem veliki, rekao je Vučić nastojeći konstruirati kontekst u kojemu objavljuje ovakve užase, a sve nakon što je ovog tjedna iscurio Belivukov iskaz pred tužiteljima koji Vučića  kompromitira. Belivuk je navodno progovorio o svojim osobnim relacijama sa samim Vučićem, što je srbijanski predsjednik pokušao demantirati najavljujući da će se ubrzo obratiti naciji sa svojom istinom o Belivuku, a čini se da je početak tog obraćanja bio upravo sinoćnji nastup na Tv Pinku.

item - id = 1115108
related id = 0 -> 1129913
related id = 1 -> 1129883
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 23:16