StoryEditorOCM
RegijaIZ ZAMBIJE

Afrikanka se udala za Srbina i krstila se u pravoslavnoj crkvi, suprugova obitelj presretna

Piše P. Č.
21. prosinca 2023. - 18:25

Promjena vjere zbog ljubavi nije rijedak slučaj. Marilyn Monroe je prešla na židovstvo zbog Arthura Millera, Charlene Wittstock je zbog Alberta, princa od Monaka, prešla na katoličanstvo, a Frank Ribery je zbog svoje supruge Wahibe prešao na islam.

Jedan primjer s manje glamura ali s jednako ili više ljubavi u sebi dolazi nam iz susjedne Srbije. Patricia Kuanda je prekrasna Afrikanka, točnije Zambijka, koja je ljubav svog života pronašla u Srbinu iz Čačka.

Nakon što je zbog ljubavi promijenila kontinent na red je došla i vjera. Kao najdublji izraz ljubavi prema svom odabraniku napustila je pentekostalnu crkvu u kojoj je odgojena te se krstila u pravoslavnoj crkvi u Čačku.

- Ja sam sada pravoslavna kršćanka, krstila sam se u Čačku u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, taj dan je veoma bitan za mene i mnogo sam sretna, jer sam sada u pravoslavnoj vjeri. Pravoslavlje je za mene bitno, kao i za mog muža, obitelj i našu budućnost. Prijatelji i obitelj iz Zambije su sretni, zato, jer sam i ja sretna ovdje u Čačku, ovo je mjesto dobro za mene i sve je blizu - rekla je Patricia za espreso.rs.

Nakon doseljenja u Srbiju, po vlastitom priznanju doživjela je kulturološki šok, ali ubrzo ga je prevladala. Srpski jezik je počela učiti i govoriti od 2019. godine kada je upoznala svog supruga. Najveće oduševljenje u novoj domovini za Patriciju predstavlja srpska gastronomija i pravoslavna sakralna arhitektura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:58