StoryEditor
Vijestihoror kod sv. helene

Priveden vozač BMW-a koji je pod utjecajem droga i lijekova skrivio stravičnu nesreću na naplatnim kućicama: pokunjen i zbunjen s lisicama na rukama doveden na ispitivanje

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
15. srpnja 2019. - 13:28
privodjenje_vozac5-150719

Danas u 10.55 sati, dakle četiri dana od stravične prometne nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena, s lisicama na rukama na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva je doveden vozač BMW-a Ozren M. (35).

Pokunjen i vidno zbunjen izašao je iz policijskog kombija te u pratnji jednog policajca, ušetao u dežuranu, piše Jutarnji list.

Ovo je vozač BMW-a koji je skrivio nesreću na naplatnim kućicama: u trenutku sudara bio je pod utjecajem droga i lijekova, prijeti mu osam godina zatvora

Podsjetimo, sukus kaznene prijave koju je zagrebačka policija podnijela protiv njega je činjenica da je u vrijeme naleta na kolonu vozila u četvrtak oko 13 sati, bio pod utjecajem droga i lijekova ali i da je vozio brzinom daleko većom od dozvoljene.

Točno 24 sata od uhićenja, zagrebačka policija ga je, piše Jutarnji list, kazneno prijavila da je izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene. Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu do osam godina zatvora. Ostaje još upitno je li u vrijeme naleta razgovarao na mobitel, a njegova obitelj je, kako su nam poručili preko odvjetnika, unesrećenoj tročlanoj obitelji Dobrenov uputili pismo žaljenja i iskrenih želja u njihov potpuni oporavak.

Podsjetimo, na udaru nekontrolirane vožnje Čakovčanina Ozrena M. našao se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sinčić. Svo troje je u teškom stanju hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama te su liječnici dali svoj maksimum da ih spase.

Dobrenovi su kobnog dana iz Budimpešte, gdje su sletjeli iz daleke Australije, stizali u Zagreb odakle su dalje, nakon susreta s prijateljima, trebali otići na ljetovanje na Dugi otok. Vozili su se u Škodi te strpljivo prilazili naplatnoj kućici Sv. Helena.

Međutim, tog četvrtka u 12,43 sati naplatnoj kućici se približavao i Ozren M. u svom BMW-u vozeći se oko 150 km/h. Bez ikakvog kočenja, zabio se u Škodu mađarskih tablica u kojoj su bili Dobrenovi. Škoda je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice udarivši pritom u stražnji dio Audija. Zelinski vatrogasci su obitelj spašavali iz smrskanog automobila. Pričinjena šteta je velika, a hoće li Ozren M. biti zadržan u jednomjesečnom pritvoru, doznat će danas popodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 16:56