StoryEditorOCM
PolitikaPUNE RUKE POSLA

Vladion avion odvezao Plenkovića u Švicarsku pa otišao po HDZ-ovce koji su bili na utakmici Hrvatske u Berlinu

Piše I. P.
15. lipnja 2024. - 20:43

Današnju utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlinu pratilo je i hrvatsko izaslanstvo. U svečanoj loži nalazili su se predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević.

Članovi hrvatskog izaslanstva večeras će se službenim vladinim zrakoplovom vratiti iz Berlina za Zagreb. Plan je da iz Berlina polete oko 21 sat, dok bi u Zagreb trebali sletjeti oko 22:30, piše Index.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Inače, vladin zrakoplov je ranije danas letio na relaciji Zagreb - Zürich. Prevozio je premijera Andreja Plenkovića koji je na dvodnevnoj Međunarodnoj mirovnoj konferenciji o Ukrajini u švicarskom Bürgenstocku.

Kad je ostavio Plenkovića u Zürichu, zrakoplov se zaputio prema Berlinu kako bi pričekao završetak nogometne utakmice i vratio hrvatsko izaslanstvo u Zagreb. 

Vladin avion jučer je letio na relaciji Zagreb - Berlin i Berlin - Zagreb. Prvo je odvezao hrvatsko izaslanstvo u Berlin, a zatim se vratio u Zagreb kako bi danas mogao prevesti Plenkovića u Švicarsku, piše Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 20:56