StoryEditor
PolitikaUDRUGA VIGILARE

Vice Batarelo stranku Možemo! usporedio s četnicima, ali je pogriješio prilikom odabira fotografije: ne prikazuje ono što on misli

Piše PSD
17. svibnja 2021. - 19:03
Vojko Bašić/Cropix

Dan nakon prvog kruga lokalnih izbora polako se počinje formirati mišljenje za drugi krug koji nas čeka 30. svibnja. Na Facebook profilu o svojim političkim uvjerenjima bez uvijenosti govori Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare i povratnik iz Australije koji je javnosti poznat po svojim slaganjima s ekstremno desnom retorikom. 

Ovoga puta, otišao je korak dalje i lijevo-zelenu stranku Možemo! usporedio s četnicima. 

- Nije daleko od istine...- napisao je pored fotografije iz 1945. na kojoj se vidi povlačenje četnika u Zagrebu koji su zajedno s Nijemcima i ustašama bježali pred partizanskom vojskom prema Austriji. 

image
Ulazak u Zagreb
Screenshot

Iako se na određenim opskurnim desničarskim portalima tvrdi da fotografija pokazuje "pravi" ulazak partizana u Zagreb, riječ je o fotografiji koja pokazuje povlačenje četnika prema Sloveniji u trenutku kada su prolazili kroz Zagreb. Fotografija je iz Hrvatskog povijesnog muzeja (arhivske oznake HPM/MRNH A-11697/94), piše RTL. 

Istoga dana ranije Batarelo je putem Facebook statusa otvoreno podržao Miroslava Škoru u drugom krugu za gradonačelnika grada Zagreba. 

- Nikada nisam ovako otvoreno za nekoga poticao jer nisam niti u jednoj političkoj stranici, ali moramo zajedničkim snagama stati iza Škore i zaustaviti ponovni dolazak otvorenih komunista i rodnih luđaka na vlast. Soroš se mora zaustaviti! Sada ili nikada. Škoro, daj sve od sebe. Svi smo sada iza tebe. Tko nije za Škoru pomaže komunistu Tomaševiću. Točka- napisao je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 00:53