StoryEditorOCM
Politikaza 2023. godinu

U Saboru održana rasprava o proračunu, oporba premijera ‘izrešetala‘ rekordnim brojem replika: ‘Ima snage i prostora za dodatne mjere ublažavanja udara inflacije‘

Piše Hina
23. studenog 2022. - 21:45
Zagreb, 231122. Hrvatski sabor, Markov trg. Nastavak sjednice Hrvatskog sabora raspravom o prijedlogu Drzavnog proracuna Republike Hrvatske. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković isticao je u srijedu kako su prijedlogom državnoga proračuna za 2023. osigurana sredstva za rast plaća i mirovina, povećana sredstva za branitelje i vojsku, a najavio i moguće nove mjere za ublažavanje udara inflacije, uz poruku da „ima snage i prostora”.

„Imamo prostora i snage, ako bude potrebe, a obzirom na okolnosti će biti, mjere će biti precizne i sveobuhvatne, kao što smo činili do sada, riješiti ćemo i u budućnosti i bit ćete zadovoljni”, kazao je Plenković odgovarajući Branku Grčiću (SDP) na upit što će biti krajem ožujka iduće godine kada istječu sve dosadašnje mjere.

Smanjiti ćemo i trošarine za lož ulje i time dodatno pomoći građanima, najavio je premijer tijekom saborske rasprave o proračunu za 2023.

Broj os...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:23