StoryEditorOCM
PolitikaKOMENTAR

Sudeći po jučerašnjem zagrebačkom prosvjedu hrvatskih QAnonovaca koje podržava i Bulj, HDZ će vladati vječno! Ako su ovi jedina alternativa, onda nam se loše piše...

Piše Davor Krile
11. rujna 2022. - 17:50

Sudeći po jučerašnjem prosvjedu u Zagrebu, HDZ će ovom zemljom vladati vječno.

Kad vam se usred najrekordnije pljačke u novijoj povijesti kao spasonosna alternativa pomahnitaloj kleptokraciji javno predstavi bizarna družina ‘hrvatskih Qanonovaca‘, ritualno poduprta s donedavnim hadezeovcima i HDZ-ovim višestrukim koalicijskim i strateškim partnerima, ter s govornice stane bulazniti o teroru znanosti, novinarskim izdajnicima, komunističko-digitalnom totalitarizmu, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, rodnoj ideologiji i ostalim vješticama modernoga doba, čak i polovično razuman građanin udruzi neliječenih političkih kleptomana preko puta može samo poželjeti dobro zdravlje i dug život.

image

Zastave HOS-a i transparenti protiv cjepiva

Dragan Matic/Cropix/Cropix

A može i u očaju zavapiti: ‘Slobodno kradite i dalje, premili naši vrhovnici, ako su vam ovi jedina konkurencija. I oslobodite odmah sve nevino zatočene u Remetincu, a mi ćemo vam donijeti još veću vreću!‘

Riječju: prosvjed povodom bezočne drpeži u Ini, teške više od milijardu kuna, bio je takav da ga ni Andrej Plenković protiv sebe i svoje stranke ne bi boljega aranžirao. Što, naravno, uopće ne treba do kraja isključiti: od svih relevantnih političkih faktora u ovome antiklimaksu jedne sramotne megaafere uglavnom su sudjelovali HDZ-ovi srodnici iz Mosta i Domovinskog pokreta. Pronalazak Molotovljevih koktela i bombi kućne radinosti u torbama protestanata dodatno je podcrtao intenciju željenih zaključaka kako su, eto, svi kritičari HDZ-ove politike zapravo puki mrzitelji i bezglavi teroristi.

image

Zbog Ine nisu zaboravljene covid potvrde

Dragan Matic/Cropix/Cropix

No, nije tu problem mržnja prema HDZ-u, kao što insinuira Andrej Plenković, jer sjeme mržnje i podjela iz njegove stranke najustrajnije se sije već punih 30 godina. Upravo oni su produkcijom mržnje prema različitostima i uspostavili svoje današnje tiranstvo pa sad producirajući sve dublje ekonomsko siromaštvo danomice u društvu zalijevaju bijes i nasilje umjesto argumenata, tolerancije i dijaloga. Dok građanima dokidaju zadnje trunke egzistencijalnoga dostojanstva, sebi i svojima stalno pomiču gornje granice pohlepe. I sve to rade s jednim jedinim glasom većinske prevage u parlamentu, duboko svjesni da su stvorili Hrvatsku u kojoj se svakoga može ucijeniti ili potkupiti.

image

Miro Bulj i Most su dosad već dva puta HDZ doveli na vlast

Dragan Matic/Cropix/Cropix

Hrvatsko biti ili ne biti je da se takvom društvu jasno kaže da odu i da su štetočine koje osim njihovih pajdaša nitko pametan ne želi. No, to se mora dogoditi na izborima i na temelju artikuliranih i ozbiljnih političkih akcija i zahtjeva. Svodeći oporbu i kritičko mišljenje na freak-show, nekontroliranu agresiju, redikuloznost i manjak pameti,HDZ i  šareni hrvatski Qanon koji im je došao protestirati pod prozore - na istom su zadatku.

image

Društvo Marka Franciškovića bilo je najglasnije

Dragan Matic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 01:19