StoryEditor
Politikauskoro novo vodstvo

Splićani nadglasani na nacionalnoj razini: članovi stranke Pametno velikom većinom za ujedinjenje sa STRIP-om Dalije Orešković

Piše Ivana Perković
29. listopada 2020. - 08:16

Stranka Pametno je u srijedu navečer održala Skupštinu na kojoj je odlučeno o izmjenama Statuta.

Statut stranke se mijenja kako bi se omogućilo primanje članova Stranke s imenom i prezimenom (STRIP) te izmjena naziva Pametno. Kako doznajemo, 70 posto članova je putem videokonferencije glasovalo za, 28 posto bilo je protiv, a dva posto suzdržanih. Time je omogućeno pripajanje STRIP-a, a kroz desetak dana trebala bi biti održana i Izborna skupština za novo vodstvo.

Kako doznajemo, a bilo je i za očekivati nakon događanja u ponedjeljak, većina delegata spitskog ogranka glasala je protiv izmjena Statuta, a samim time i ujedinjenja sa STRIP-om. Na Skupštini je bila prisutna i Kristina Vidan, potpredsjednica stranke koja je u srijedu putem medija objavila svoju ostavku na to mjesto.

Predsjednica stranke Marijana Puljak zadovoljna je ishodom Skupštine.

- Nakon dugotrajne rasprave i iznošenja argumenata, velikom većinom glasova delegata Skupština stranke Pametno usvojila je predložene izmjene Statuta, čime je uspješno odrađen prvi korak za spajanje sa Strankom s Imenom i Prezimenom. Ovakva odluka samo je potvrda da je spajanje logičan korak koji želi većina naših članova, kao i birači.

Kao što smo već ranije naglašavali, suradnja sa STRIP-om je nastavak dobrih rezultata postignutih na parlamentarnim izborima. Ujedinjujemo ljude, znanje, iskustvo i energiju u jednu novu snagu koja ima velik potencijal za rast, a time i priliku za snažniji utjecaj na političkoj sceni, kako nacionalnoj tako i lokalnoj. Kao i uvijek do sada, naš politički rad bit će transparentan i potpuno u službi građana - kazala je predsjednica stranke Pametno. Dodaje i da je uvjerena da će se članovi koji su danas iskazali različito mišljene, uskoro uvjeriti u ispravnost ove odluke.

item - id = 1054046
related id = 0 -> 1114302
related id = 1 -> 1099991
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 02:05