StoryEditorOCM
PolitikaPOLITIČKI ANALITIČAR

Puhovski žestoko reagirao na raspravu Plenkovića i Lalića, u otvorenom pismu se zapitao: ‘Zar je moguće da je ovaj napad značajniji od Milanovićevog na mene?

Piše HINA
31. svibnja 2021. - 22:08

Politički analitičar Žarko Puhovski u ponedjeljak je rekao da je šokiran izjavom koju je Sindikat novinara Hrvatske danas supotpisao s HND-om pitajući jesu li Plenkovićevi napadi na analitičara Dražena Lalića značajniji od Milanovićevih na njega.

"Zar je doista moguće da je Plenkovićev skandalozni napad na Lalića toliko značajniji od mnogo prljavijih, a ponavljanih Milanovićevih napada na mene proteklih mjeseci, te ste u prvome slučaju reagirali u tren oka, a u drugome uopće ne?", upitao je Puhovski u otvorenom pismu i dodao kako je, unatoč godinama i iskustvu, doista šokiran izjavom koju su iz SNH danas (su)potpisali. 

"Ne znam radi li se o simpatijama/antipatijama, ideologiji, gluposti ili bezobrazluku, ali barem od vas to nisam očekivao", poručio je Puhovski Sindikatu novinara Hrvatske.

Iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske ranije su priopćili kako oštro osuđuju napad premijera Andreja Plenkovića na medije, njegovo miješanje u uređivačku politiku RTL-a, Nove TV i N1 te prozivanje novinara i analitičara koji su pratili kampanju i izbore.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je potom "bezobraznom i neprimjerenom" izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka te ustvrdio kako je "znatno tiši, sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića".
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 23:02