StoryEditorOCM
Politikaborba za tron

Puhovski prognozira što će biti nakon Plenkovića: ‘U zaoštravajućoj borbi za nasljedstvo, jedan je ministar u najboljoj poziciji’

Piše PSD
9. srpnja 2022. - 12:54

Politički analitičar, filozof Žarko Puhovski komentirao je za N1 odlazak ministra financija Zdravka Marića.

“On je jedan od rijetkih dragovoljaca. Odlazi svojom voljom, koliko znamo. Može reći da je obavio nešto pa odlazi. Začuđujuće je koliko ga je oporba nježno tretirala. Uz Butkovića je jedini ministar koji je znao što se događa u njegovm resoru. Neobično je, ali čini mi se da je zaista došao u situaciju da ne može krpati sve rupe. Rekao sam da je njegov posao bio da bude gospodin Ne. On je davao novce koliko je mogao, a sad je došlo do toga da će na jsen biti previše rupa”, govori.

Puhovski kaže kako je skandalozno ono što se u mandatu ove Vlade dogodilo s porezom na nekretnine, a dodaje i da je Marić nenamjerno i, vjerojatno nesvjestan radnje filma koja se odvija u koncentracijskom logoru, spomenuo film “La vita e bella” i smatra osvrtanje na taj naslov indikativnim. Objašnjava da je ministrima vjerojatno sve teže reći ‘ne’ pa zbog toga i osjećaju olakšanje kad odu. “To pokazuje da unutar stranke ima dovoljno gladnih usta koja treba podmiriti, a to je posao predsjednika stranke”, kaže.

Potpredsjednik vlade postat će Oleg Butković, a Puhovski smatra da on sad jača svoju poziciju u stranici. Kaže i kako treba postaviti pitanje: Što nakon Plenkovića?

“U zaoštravajućoj borbi za nasljedstvo, Butković je u najboljoj poziciji”, kaže profesor.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 23:15