StoryEditor
PolitikaMarija selak

Prvo zvučnije Mostovo ‘pojačanje‘: filozofkinja i poznato TV lice ide na parlamentarne izbore kao neovisna kandidatkinja na njihovoj listi

Piše Goran Penić/Jutarnji list
20. svibnja 2020. - 16:47
Darko Tomaš/HANZA MEDIA

Marija Selak Raspudić, hrvatska filozofkinja, javnosti najpoznatija po emisiji Peti dan, ide na parlamentarne izbore kao neovisna kandidatkinja na listi Mosta, prenosi Jutarnji list.

Objavila je to u videu na Mostovoj Facebook stranici.

- Demokracija je u Hrvatskoj ugrožena. Postoje trenuci kada se svaki građanin zapita treba li pasivno podnositi zlouporabu vlasti ili se sam aktivno uključiti u političke procese. Posljednjih godina ugled Hrvatskog sabora je srozan sramotnim trgovinama srozan, a pogažena je politčka volja građana. Onemogućuju se referendumi, raspisuju se izbori usred pandemije, onemogućuje se elektroničko i dopisno glasanje kako bi se smanjila ionako mala mala participacija građana. Ne želim pristajati na to stoga sam odlučila kandidirati se kao neovisna kandidatkinja na listi Mosta, opcije koju prepoznajem kao poštenu i usmjerenu ka budućnosti. U trenucima ugroze ljudskih prava, usmjerit ću svoj rad na područja kojima se bavim - tehničkoj dehumanizaciji, prijetećoj digitalnoj diktatori i obrazovnim procesima – poručila je Marija Selak Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 11:31