StoryEditor
Politikaporaz ljubljane

Premijer o odluci Suda EU oko arbitraže: To je pobjeda hrvatskih argumenata koje smo istaknuli u prigovoru nenadležnosti!

Piše PSD
31. siječnja 2020. - 11:17
Darko Tomaš/Hanza media

Premijer Andrej Plenković komentirao je današnju presuda Suda Europske unije o nenadležnosti za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog spora oko granice, istaknuvši kako je to pobjeda hrvatskih argumenata koji su izneseni u prigovoru toj instituciji.

Sud Europske unije u Luxembourgu danas se, podsjetimo, proglasio nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke o granici.

S ovom odlukom Sud je prihvatio hrvatski prigovor o nenadležnosti i postupak se automatski obustavlja. Odluke Suda EU-a su konačne i nema žalbe.

"Današnja presuda Suda Europske unije kojom se proglasio nenadležnim za odlučivanje u postupku koji je Slovenija pokrenula protiv Hrvatske pobjeda je hrvatskih argumenata koje smo istaknuli u prigovoru nenadležnosti", napisao je premijer na svom Twitter profilu, te pozvao Slovence na nastavak dijaloga.

- Stoga ponovno pozivam Sloveniju na dijalog i bilateralne pregovore kako bismo došli do obostrano prihvatljivog i trajnog rješenja graničnog pitanja - poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 18:41