StoryEditorOCM
Politikapočela kampanja

Predsjednički kandidat sudjelovao u ekološkoj akciji u Savudrijskoj Vali: navukao ronilačko odjelo i čistio podmorje

Piše L. G./JL
24. kolovoza 2024. - 20:08

Dragan Primorac sudjelovao je u subotu u ekološkoj akciji čišćenja podmorja u Savudrijskoj Vali, organiziranoj s ciljem očuvanja hrvatskog mora, okoliša i kulturne baštine, piše Jutarnji.hr.

Akcija je provedena u organizaciji Ronilačkog kluba hrvatskih ratnih vojnih invalida Nemo Adriatic, a čiji su članovi i pripadnici Ronilačke skupine državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH.

Uz njih u akciji su sudjelovali i lokalni savudrijski ribari.

image

Dragan Primorac tijekom ekološke akcije

Ustupljeno Jutarnjem listu

"Ponosni smo što i vodeći hrvatski intelektualci shvaćaju značaj naše akcije. Klub u svojim aktivnostima ima za cilj očuvanje hrvatskog identiteta i broji preko 200 članova, a među članovima su brojni hrvatski ratni vojni invalidi, branitelji i dragovoljci Domovinskog rata poput prof. Primorca i naša poruka je jedinstvena - Za dobrobit Hrvatske, zajedno u ratu i zajedno u miru", rekao je predsjednik Ronilačkog kluba hrvatskih ratnih vojnih invalida Nemo Adriatic Rene Cipovec.

image
Ustupljeno Jutarnjem listu

"Veseli nas da je napokon netko od javnih osoba poput prof. Primorca došao među nas kako bi čuo naš glas i naše probleme", rekao je savudrijski ribar Dino Zudich.

"Očuvanje Jadranskog mora i podvodne kulturne baštine nije samo ekološki izazov, već i nacionalna odgovornost koju svi dijelimo. Današnja akcija u Savudrijskoj Vali dokaz je koliko je važna suradnja između lokalnih ribara, ronilačkih timova i šire zajednice. Zahvaljujući njihovom predanom radu i stručnosti, uspjeli smo zajednički doprinijeti očuvanju naših prirodnih ljepota i sačuvati podvodne ljepote Jadrana," istaknuo je Dragan Primorac.

image
Ustupljeno Jutarnjem listu

Primorac je dodatno naglasio važnost edukacije i senzibilizacije djece, mladih i svih građana o potrebi zaštite podmorja, piše Jutarnji.hr.

"Naša budućnost ovisi o tome koliko ćemo odgovorno postupati prema prirodi i naslijeđu koje nam je povjereno. Ova akcija nije samo fizičko čišćenje podmorja, već i simbol naše predanosti očuvanju okoliša i kulturne baštine za buduće generacije," dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 10:37