StoryEditorOCM
PolitikaNAKON SJEDNICE

Plenković: Sve je usuglašeno, Domovinski pokret imat će devet državnih tajnika

Piše vijesti sd
15. srpnja 2024. - 18:37

Nakon subotnjih unutarstranačkih izbora, danas je u HDZ-u održana sjednica Predsjedništva. Andrej Plenković je u izjavi novinarima otkrio kako su razgovarali o unutarstranačkim izborima. Dogovoreno je da se Opći sabor, na kojem će se birati preostalih 10 članova Predsjedništva, i Nacionalni odbor održi sredinom listopada - javlja HRT.

Razgovaralo se i o završetku zasajedanja Sabora te rezimiralo postignuća u protekla četiri mjeseca.

- HDZ je pobijedio na parlamentarnim izborima, ostvario pobjedu u postizbornim razgovorima i s našim partnerima oformio vladu, uvjerljivo pobijedio na europskim izborima, i sad ova unutarstranačka pobjeda, rekao je Plenković i dodao da stranka financijski stoji jako stabilno.

U srijedu će se održati sjednica Vlade na kojoj će se imenovati velik broj državnih tajnika. Domovinski pokret imat će osam plus jednog državnog tajnika. Kazao je kako je ta odluka već usuglašena.

- Imamo još neke konzultacije s kolegama koje su u drugim strankama naše parlamentarne većine, očekujem da ćemo se i tu dogovoriti, popuniti timove i dalje nastaviti aktivnosti, rekao je.

Kako je Plenković pojasnio, jedan od tih devet tajnika sugeriran je od koalicijskih partnera DP-a.

Plenković je rekao kako su u DP-u zadovoljni brojem tajnika, ali nije htio reći o kojim je resorima riječ.

Otkrio je da se stranka priprema za predsjedničke izbore te da provodi anketu. 

- Obavit ćemo sljedećih dana dodatne konzultacije. Anketa govori da su velike želje za promjenom na dužnosti predsjednika Republike među anketiranim biračima. Imamo nekoliko potencijalnih kandidata koji mogu pobijediti i mi ćemo u tom kontekstu voditi razgovore u idućim danima, rekao je Plenković - prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:38