StoryEditorOCM
Politika‘ima velike izglede‘

Plenković potvrdio: ‘Primorac je naš kandidat, ima sve kvalifikacije. Bit će potpuna suprotnost Milanoviću‘

Piše Hina
31. srpnja 2024. - 18:24

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da će kandidat vladajuće stranke na predsjedničkim izborima biti bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac, za kojeg smatra da ima sve kvalifikacije potrebne za dobivanje većinske potpore birača.

"Riječ je o čovjeku kojeg dobro poznajemo, koji je bio član HDZ-a, ugledan je znanstvenik. Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku potporu birača”, rekao je Plenković u izjavi medijima nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

U prilog Draganu Primorcu idu ispitivanja raspoloženja hrvatske javnosti, u kojim je dobo pozitivne ocjene građana, dodao je premijer.

"Stoga mislim da u utakmici koja će uslijediti ima velike izglede da postane predsjednik Republike u idućih pet godina. U tome će imati podršku HDZ-a i velikog broja drugih političkih stranaka koje će, uvjeren sam, biti spremne priključiti mu se u ovoj važnoj demokratskoj utakmici", izjavo je Plenković.

Uz to, istaknuo je da će Primorac biti predsjednik koji će poštovati Ustav, zalagati se za vladavinu prava i surađivati s institucijama.

"Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svjedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvijek aktualnog predsjednika Milanovića", kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:23