StoryEditor
PolitikaNIJE IM OSTAO DUŽAN

Plenković kakvog još nismo vidjeli: ‘Što očekujete, da dođem na aktualni sat, netko baci blato i ja kažem, jao, hvala vam, baš mi dobro stoji?‘

Piše PSD.
16. rujna 2020. - 17:16
Predsjednik Vlade i HDZ-a uzvraćao je na sve kritike, a naročite optužbe oporbenih zastupnikaGoran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je danas na saborskom aktualcu, gdje je prilično oštro odgovarao na jednako tako oštra pitanja oporbe, a nakon toga je objasnio novinarima što se događalo u sabornici.

"Smisao aktualnog sata je da se osjete političke tenzije i razmjene mišljenja. Sve što je bilo, bilo je u okvirima sličnih situacija i ranije. Imate glavnu tezu oporbe, koja na mene baca aluzije o korupciji. Kad takvo nešto čujemo, onda reagiramo. Ta vrsta kavanskih tračeva i nebuloza zaslužuje takav odgovor. Kad vam pretendentica na ozbiljnija mjesta u SDP-u poruči da ni vaša nije gorila dovijeka i usporedi vas sa Sanaderom, onda zaslužuje oštre odgovore. Ta žena ne zna što ja o njemu mislim, jednostavno, ja to ne prihvaćam. U drugom mandatu nema teoretske šanse da dopuštamo takve komentare. Svi će dobiti čvrst, jasan, oštar odgovor, kakav zaslužuju", rekao je Plenković, prenosi N1.

Kazao je da u drugom mandatu neće mirno slušati napade oporbe i na njih nereagirati.

"Što očekujete od mene, da dođem na aktualni sat, netko baci blato i ja kažem, jao, hvala vam, baš mi dobro stoji? Što ću ja s blatom, stalno ga primati? Jednostavno ne prihvaćam optužbe za korupciju koje ne stoje. Ljudi, koji tako lakonski izlaze s takvim tezama, moraju instantno dobiti takav odgovor. To je sve", rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 02:37