StoryEditorOCM
PolitikaIMOVINSKI POKRET

Plenković ima problem, optužnica protiv Radića da je pljačkao kuće Srba 90-ih preozbiljna je da bi se o tome šutjelo

Piše Vinko Vuković
31. svibnja 2024. - 10:42

Ljubav prema Hrvatskoj, to znamo, kod većine ljudi, pravih Hrvata, neiskvarenih krivom literaturom, teško je izmjeriti. Luka Modrić, Marko Perković, Damir Krstičević, Nada Šikić... Rekosmo, nemjerljivo. No, što je s mržnjom, je li ona mjerljiva? Idemo pokušati.

Koliko Hrvatsku može mrziti čovjek koji je spreman izreći sljedeću konstataciju: Najbolji hrvatski premijer svih vremena, najzaslužniji za hrvatski preporod, gospodarski rast i obračun s krizama svih vrsta, čovjek koji uporno odbija napustiti Zagreb i ostaviti svoj narod na cjedilu, na vlast nije samo doveo ljude koji mrze Srbe, nego je na vlast doveo i stranku čiji je potpredsjednik bio osumnjičen da je 1993. godine pljačkao kuće u kojima su živjeli Srbi.

Protiv Marija Radića, rođenog 10. listopada 1970. godine, Općinsko državno odvjetništvo u Našicama 2. srpnja 1993. podiglo je optužnicu zbog kaznenog djela krađe. Kako javlja Telegram iz pera uglednog i nagrađivanog novinara Drage Hedla, prema čijim se člancima i televizijske serije snimaju, trag o toj optužnici još uvijek je moguće pronaći u Krivičnom upisniku Općinskog suda u Valpovu za godine 1993. do 1996. pod rednim brojem 45/94.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 00:16