StoryEditorOCM
Politikanovi preokret

Petar Škorić opet promijenio mišljenje, odustao je od kandidature za potpredsjednika HDZ-a! Evo kako je obrazložio svoju najnoviju odluku

Piše PSD
13. veljače 2020. - 21:09

Nakon što se deklarirao kao ‘nezavisan’, a zatim osvanuo na listi Mira Kovača, da bi potom podržao Andreja Plenkovića, Petar Škorić je u četvrtak navečer zaokružio svoj politički luping objavom na Facebooku o povlačenju kandidature za potpredsjednika HDZ-a.

Škorić je tako svojim primjerom pokazao koliko je teško ovih dana biti HDZ-ovac, pogotovo ako ste, poput njega, na jednoj tako važnoj poziciji kao što je šef splitskog ogranka stranke.

Evo kako je Škorić pojasnio svoj potez, samo dan nakon što je podržao Plenkovića:

Škorićevu objavu prenosimo u cijelosti:

'Nakon objave svih kandidatura, sinoć sam podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa.

Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i "fair play" kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači.

Zahvaljujem svim članovima i simpatizerima stranke na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature. U svojim istupima često sam naglašavao da je naše bogatstvo u širini i različitosti, a naša snaga u jedinstvu. Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela.

Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.

U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana.', napisao je Škorić na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 05:25