StoryEditor
Politikaizazvao niz kritika

Penava je imao savršen plan kako Dan hrvatskih branitelja Vukovara iskoristiti za svoje privatne ciljeve. Kritike ga nisu omele, ali mogla bi korona

9. ožujka 2020. - 20:55

Bio je to zapravo savršen plan.

Sutra se svečano obilježava Dan hrvatskih branitelja Vukovara. A vukovarski gradonačelnik na toj je svečanosti – jedini govornik.

Tako bar stoji u pozivnicama koje su odaslane iz Vukovara. Svečana akademija održat će se u Hrvatskom domu, a nakon intoniranja himne i minute šutnje za poginule, nestale i ubijene hrvatske branitelje i civile Vukovara u Domovinskom ratu najavljen je gradonačelnik Penava. Nakon čega, navodi se u pozivnicama, slijedi prigodni program.

Ovakav raspored izazvao je kritike Vukovaraca na Penavin račun. Ali i optužbu da svojata taj dan za svoje privatne političke ciljeve.

Aludirajući na činjenicu da je Penava kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a na izborima koji se u nedjelju održavaju u vladajućoj stranci. I da bi mu guranje u prvi plan na obljetnici Dana hrvatskih branitelja Vukovara moglo pripomoći u pridobivanju glasova članova desnog krila HDZ-a.

Prijašnjih godina središnju ulogu u organizaciji obljetnice postrojavanja prvih nenaoružanih odreda hrvatskih branitelja u Bodganovcima imala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Među govornicima su bili i ministar obrane Damir Krstičević, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te predstavnici vukovarskih branitelja, dok se skup održavao pod pokroviteljstvom bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i grada Vukovara.  

Ovoga puta bi, prema programu, Penava trebao biti jedini govornik.

Osim ako mu korona ne pokvari plan. Pa ovaj javni skup, prema preporukama Kriznog stožera za borbu protiv opakog virusa, ne bude – otkazan.

 

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 12:32