StoryEditorOCM
Politikaizborna afera

Novi duhovi iz ormara u Domovinskom pokretu: Ivanu Penavi plaćaju stan u Zagrebu 1200 eura, a ne znaju što će mu

Piše vijesti sd
28. kolovoza 2024. - 10:09

Vruće teme, afere i "afere" izlaze svaki dan uoči izbornog sabora Domovinskog pokreta u subotu.

Sada se saznaje da je predsjednik DP-a Ivan Penava, kao ovlaštena osoba stranke, krajem travnja potpisao ugovor s najmodavcem Slavkom Gašparovim o zakupu nekretnine veličine oko 85 kvadratnih metara, u luksuznoj zgradi u Zagrebu u Veslačkoj ulici. Radi se o stanu s dvije garaže koji DP plaća 1.200 eura mjesečno, a prema navodima Penavinih kolega, radi se o stanu koji koristi on osobno, piše Novi list.

U ugovoru piše da se nekretnina iznajmljuje za obavljanje "tihih registriranih djelatnosti" za Domovinski pokret, ali u vrhu stranke smatraju da Penava prostor koristi za vlastiti boravak, pa nije jasno tko zapravo i za što točno koristi tu nekretninu.

Iako ima pravo na stan sukladno funkciji potpredsjednika Hrvatskog sabora, ili pravo na naknadu troškova za stan koju država zastupnicima izvan Zagreba plaća 650 eura mjesečno, predsjednik DP-a odlučio se, čini se, na drugi model rješavanja svog stanovanja dok boravi izvan Vukovara, gdje on i njegova obitelj imaju prebivalište.

image

 Domovinski pokret svaki mjesec plaća stanarinu za predsjednika (ilustracija)

Tomislav Krišto/Cropix

Ugovor je potpisan na godinu dana, a riječ je o stanu na trećem katu zgrade u Veslačkoj ulici, u kojoj se stanovi prodaju po cijenama od oko pet tisuća eura po kvadratu i u kojoj žive mnogi javnosti poznati građani.

Za objašnjenje ove situcije Novi list je jučer upitao samog Penavu, ali nije odgovarao na pozive i poruke, dok je njegova PR-ovka Doris Drmak obećala poslati izjavu s objašnjenjem ove situacije koja financijski predstavlja trošak za stranku, no izjava nije stigla.

U imovinskoj kartici Ivana Penave nije navedeno da ima ikakve veze s Veslačkom ulicom, a odgovor Sabora o tome nadoknađuju li mu se troškovi smještaja u Zagrebu, i na kojoj adresi, još se čeka, piše Novi list.

image

Ivan Penava kao potpredsjednik Sabora ima pravo na stan ili pravo na naknadu troškova za njega
 

Ranko Šuvar/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 16:41