Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
PolitikaNEMAMO PREDSJEDNIKA

Ništa od rušenja ‘antifašističkog obrambenog zida‘, Karamarko odustao od utrke i razočarao pristaše u HDZ-u: Uvijek s njim isto, rekne, pa porekne

Piše Anita Belak-Krile
5. veljače 2020. - 09:31
Stari drugovi do daljnjega ipak neće blisko surađivati - Karamarko i Milijan BrkićBoris Kovačev/Hanza Media

Ne tako davno tadašnji HDZ-ov lider, a današnji uznik, Ivo Sanader slikovito je opisao oporbenu neodlučnost kazavši im da se ponašaju kao malo dijete koje malo govori piškit ću, a malo kakit ću, a zapravo samo ne zna šta bi.

Upravo tako danas se ponaša jedan drugi bivši HDZ-ov lider Tomislav Karamarko, za kojega, čini se, vrijedi metafora iz dječje pjesmice o pačjoj školi u kojoj je učitelj učio pačiće od srijede do petka, ali se oni nisu makli dalje od početka.

Kako drugačije objasniti ponašanje nekadašnjeg predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade, koji još od ljeta prošle godine najavljuje svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, da bi dva dana uoči raspisivanja izbora zaključio kako to ipak nije utakmica u kojoj može pobijediti.

O tome da bi se mogao kandidirati za prvog čovjeka stranke najavio je još u kolovozu prošle godine u Kninu prilikom proslave obljetnice Oluje, a potom još jednom na jesen i na svom Facebook profilu na dan pada Berlinskog zida.

- Što se mene tiče nastavljam rušiti "antifašistički obrambeni zid". Vidimo se na unutarstranačkim izborima - napisao je tada Karamarko.

Otad stalno podgrijava vatricu, oko sebe okuplja ljude koji po terenu za njega lobiraju.

Još ovaj vikend, njegovi bliski suradnici novinare su uvjeravali kako će se u petak održati skup u Sesvetama na kojem će Karamarko objaviti kandidaturu. Izašla su i imena članova njegovog izbornog stožera. Potom su ti isti sramežljivo najavili kako skupa neće biti, da je došlo "do šuma u kanalu", ali da svakako očekuju Karamarkovu kandidaturu. Ako ne za predsjednika stranke onda barem za jednog od potpredsjednika.

Prema najnovijim informacijama, Karamarko se neće kandidirati ni za jednu funkciju.

Sad je objašnjenje kako ima plan B, odnosno da će "pričekati parlamentarne izbore, na kojima će Plenković izgubiti, pa će se onda vratiti u igru".

- To je tipično Karamarkovo ponašanje, rekne pa porekne. Prevario je i ljude koji za njega već mjesecima lobiraju na terenu - razočaran je jedan od njegovih nekadašnjih suradnika.

Ljudi koji podržavaju Andreja Plenkovića nisu nimalo iznenađeni najnovijim Karamarkovim preokretom, kažu kako je i on sad shvatio ono što je Vladimir Šeks još lani poručio, a to je da su mu šanse za pobjedu ravne dvjema nulama. 

#TOMISLAV KARAMARKO#KANDIDATURA

Izdvojeno