StoryEditorOCM
Politikabivši ministar

Miro Kovač komentirao pomoć Ukrajini i raspravu između predsjednika i premijera: ‘To nije kršenje Ustava nego politikanstvo. Milanovićeva vlada je donosila takve odluke‘

Piše PSD
25. studenog 2022. - 21:49
Zagreb, 140320. Trg sportova. U hotelu Panorama, kandidat za predsjednika stranke Miro Kovac, odrzao je konferenciju za medije povodom unutarstranackih izbora u HDZ-u.Darko Tomas/Cropix/Cropix

Bivši minstar vanjskih poslova Miro Kovač komentirao je u Newsroomu N1 televizije sukob premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića oko obuke ukrajinskih vojnika.

Smatra da su takve odluke tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost, da se raspravi na toj razini. “Očito je da se to ne može organizirati”.

Ako Vlada stoji iza toga i smatra da može prikupiti 101 glas u Saboru, onda to može proći i bez predsjednika Milanovića, dodaje.

“Ova priča o neustavnosti ne drži vodu, to je politikanstvo. I Milanovićeva vlada je donosila takve odluke. Ako je Milanović protiv toga da Hrvatska pomaže Ukrajini na ovaj način, to je stav koji ima. On mora reći da je protiv toga i neka ide na Sabor, to je legitimno”, kaže Kovač.

Vlada, dodaje, preuzima na sebe rizik da ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:14