StoryEditorOCM
Politika‘on nije savršen‘

Milanović Marijanu Puljak nazvao ‘narikačom‘, ona ga sada podržava: ‘Je li mi se ispričao? Bitna su njegova djela‘

Piše VIJESTI SD
25. listopada 2024. - 14:16

Zastupnica Centra Marijana Puljak gostovala je kod Ilije Radića u emisiji N1 studio uživo. Komentirala je nesuglasje izvršne vlasti oko slanja časnika u NSATU misiju, ali i razloge najavljene podrške Milanoviću na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Od ministra obrane Ivana Anušića smo mogli čuti najavu nove sjednice Odbora za obranu koja bi se, kako je rekao i HDZ-ov Nikola Mažar trebala održati idući tjedan.

Kako zastupnica Centra, Marijana Puljak komentira odgodu glasanja o slanju vojnika u NSATU misiju u Njemačku?

“Mislim da je njegova jedina svrha da se javnost nastavi prepucavati oko te priče, a da se tenzije nastavljaju dizati” ocjenjuje zastupnica Puljak pa dodaje da smo od Plenkovića imali prilike čuti svakakve epitete kojima se ocrnjuje oporba pa čak ih se naziva i izdajnicima naroda.

Najavljuje i da stranka Centar ponovno ne namjerava sudjelovati u glasanju jer smatra da Ustavni elementi nisu zadovoljeni. Po njim se, kaže, predsjednik Republike Zoran Milanović trebao dogovoriti s Vladom i “tema uopće nije trebala doći u Sabor.”

Centar je najavio podršku Zoranu Milanoviću na predsjedničkim izborima. Puljak je objasnila kako su došli do te odluke.

“Sve institucije su zauzete od strane HDZ-a. Kako da se građani osjećaju zaštićeno u državi u kojoj je glavni državni odvjetnik “njihov dečko”?, pita se Puljak koja u Milanoviću vidi zadnju branu HDZ-ovog “preuzimanja insitucija”, piše N1.

Hoće li potpis podrške odnijeti na Pantovčak ili u Slovensku gdje je odnijela, zajedno sa zastupnicom Dalijom Orešković, tablu predsjednika Republike. Tada je Milanović Puljak nazvao “narikačom.”

“I dalje osuđujem takvu komunikaciju. On nije savršen kandidat, ali je sigurna karta koja će osigurati da HDZ ne preuzme i tu instituciju”, smatra ona i dodaje da nisu bitni ni njeni osjećaji, ni isprike.

Na direktno pitanje je li joj se Milanović ikad ispričao, Puljak izbjegava odgovoriti jer su, kako kaže, “bitna njegova djela.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 14:37