StoryEditorOCM
Politika‘plenković živi u međusvijetu‘

Milanović komentirao Čovićev potez: On nije imao izbora. Oni potpisuju pohane memorandume, a grabež traje

Piše PSD
13. lipnja 2022. - 11:46

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu. Tom je prilikom dao izjavu medijima, piše N1.

Komentirao je potez Dragana Čovića, koji je u nedjelju izjavio da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jer bi time "dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova predsjedništva" i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela.

- Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Bruxellesu, a koje se ne pita ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi se ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo, rekao je Milanović, a piše N1.

- To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego obrambena pozicija, rekao je Milanović, dodavši da se čudi što je Čović uopće otišao u Bruxelles.

- Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Dok oni potpisuju neke gluposti, pohane memorandume, grabež traje. Traje komadanje političkog korpusa. To je nečasno, u koju situaciju ga dovode ovi iz Zagreba... Čović je ispravno odlučio, on se ne može fotografirati s Komšićem. Čović se sad zamjerio Plenkoviću, zbog čega će mu se Plenković sada svetiti, smatra Milanović.

Komentirao je i skandal u Splitu. - Načuo sam nešto, ali nedovoljno da mogu komentirati. Puljak je odigrao jedan forte, ide na nove izbore, ja mu želim da se dobro drži, i svim drugim poštenim kandidatima koji nisu kandidati korupcije, bezakonja, rođaštva, svima takvima želim dobro, rekao je Milanović.

Za nedostatak mjesta u zagrebačkim vrtićima, Milanović je rekao da to nije dobro.

- Ja sam živio vani kad smo imali malo dijete i znam koliko je skupo dati dijete u privatnu ustanovu. To je veliki novac. Javne jaslice u Bruxellesu su bile grozne, lošije od naših sto puta. Mi smo naviknuli na standard koji nije loš i to treba održavati, rekao je Milanović.

- Mislim da je sad na nesreću ljudi koji su pobijedili na izborima to još eksplodiralo. Njih fakat je dočekalo koješta i stvari koje su posljedica neplaniranja, rasipanja, ali još malo ih nitko neće pitati što je bilo jučer i tko je kriv za to, rekao je Milanović.

- Vrtići i jaslice su jedna od onih područja gdje su Zagrepčani naviknuti na određeni standard i neće imati milosti prema njima, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 01:04