StoryEditorOCM
Politikajavio se iz krakova

Milanović iz Poljske: ‘Duboko je nepravedno i neozbiljno da EU gura Ukrajinu prije BiH, Crne Gore, Albanije...‘

Piše vijesti sd
11. listopada 2024. - 18:52

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na 19. sastanku šefova država Arraiolos grupe koji je u petak u Krakovu počeo radnom večerom u organizaciji predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude, domaćina ovogodišnjeg sastanka.

Večera je organizirana u rudniku soli Wieliczka, jednom od najpoznatijih kulturnih i povijesnih lokaliteta u Poljskoj.

Uz predsjednika Poljske Andrzeja Dudu i predsjednika Milanovića, na sastanku sudjeluju predsjednici Bugarske, Estonije, Grčke, Italije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Slovačke i Slovenije.Dok boravi u Poljskoj, Milanović je na Facebooku objavio kako je proširenje EU na Ukrajinu i Moldaviju prije zemalja u našoj regiji, ‘duboko nepravedno‘.

- Kada se govori o proširenju EU na Ukrajinu i Moldaviju, a tek nakon toga o zemljama u našem susjedstvu - to je duboko nepravedno prema Bosni i Hercegovini, Albaniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Rekao sam danas u Krakovu da su te zemlje realno puno izgledniji kandidati za članstvo u Europskoj uniji. Crna Gora ili Bosna i Hercegovina, posebice zbog našeg interesa i tamošnjih Hrvata, svakako su puno izgledniji kandidati za EU od Moldavije i Ukrajine. Imamo tu i članice NATO-a, Crnu Goru i Albaniju, koje se već godinama muče. To je od strane EU - neozbiljno!‘, napisao je Milanović.

image
Wojtek Radwanski/Afp
image
Wojtek Radwanski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 18:53