StoryEditorOCM
Politikan1 doznaje

Karamarko se ipak neće kandidirati na lokalnim izborima, izvori tvrde da trenutačno nije zainteresiran za povratak u politiku

Piše PSD
8. veljače 2021. - 12:49

Iako su se posljednjih dana pojavile informacije kako će se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kandidirati na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, N1 doznaje da od toga neće biti ništa. Izvori bliski bivšem šefu HDZ-a kažu kako njega lokalni izbori ipak ne zanimaju, a trenutačno nije zainteresiran ni za povratak u politiku.

I sam se čudio i smijao ideji koja se pojavila u medijima da će biti kandidat na izborima u Zagrebu. Karamarko, s obzirom na sve što je prošao, smatra kako je politika velika baruština i ne vidi se zasad u tim vodama – prenio nam je izvor blizak Karamarku.

Kada je riječ o politici, nastavio je taj sugovornik, neki su politički akteri poput Franje Tuđmana tek u 68. godini osnivali stranku, pa nikada nije kasno, ali Karamarku politika sada nije nikakva opcija. Taj izvor napominje kako se na svakim izborima licitira Karamarkovim imenom, piše N1.

Zadnji put kada je kolala informacija da se vraća u politiku, odnosno da ide na parlamentarne izbore, privedena mu je supruga, ne znam koga bi sada mogli privesti, jedino malu Katu (Karamarkovu najmlađu kćer op.a) – dodao je taj izvor. Karamarkova supruga bila je privedena jer je policija sumnjala u izvlačenje novca iz tvrtke preko fiktivnih računa, ali iako je tada akcijom policije i Uskoka bilo obuhvaćeno 38 ljudi, a Ana Karamarko nije bila među prvoosumnjičenima, njeno ime bilo je jedno od rijetkih koje je pušteno u javnost.

Karamarka se spominjalo i lani na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, on je o toj kandidaturi doista i razmišljao pa su se čak bili pojavili i plakati da će Karamrko imati skup u Sesvetama, ali ni od toga na kraju nije bilo ništa. Njegovo je ime iskočilo i u kombinacijama za paralemtrane izbore u srpnju prošle godine, ali ni to se nije ostvarilo…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 12:42