StoryEditorOCM
PolitikaNIJE ŠALA

Kad čovjek vidi demokratske domete ekipe iz DP-a, Centra i ‘možemovaca‘, ispada da su HDZ i SDP vrh! Ne vjerujete?

Piše Ivo Bonković
8. rujna 2024. - 20:15

Znate što, HDZ i SDP su svjetionici, bastioni, lideri demokracije u Hrvatskoj. I ovo nije šala.

Domovinski pokret je na svojoj, sada već famoznoj izbornoj skupštini, koja je završila uzvicima "bando" i smeće", imala sustav koji podsjeća na doba stare Jugoslavije, ili one novije u kojoj su "birači" mogli slobodno odlučiti glasati za pravu stranu i ubaciti baloticu u "pravu" kutiju ili riskirati da padnu s balkona ili u obližnju jamu. U varijanti koju je demokraciji ponudila stranka Domovinski (ali ne i demokratski) pokret delegati su imali jednostavan izbor – biti na "pravoj strani povijesti" i glasati za Penavu ili potražiti najbliži natpis "izlaz" (exit, uscita) i već sutra potpisati ispisnicu iz stranke.

image

Izborni sabor Domovinskog pokreta bio je vrlo buran...

Ranko Šuvar/Cropix

Možemovci su otišli korak dalje. Oni će u ponedjeljak, 9. rujna, tako su barem najavili, odlučiti o svom predsjedničkom kandidatu. Tko su ponuđena imena, javnost nema pojma, ništa nije objavljeno niti su možebitni možemovski kandidati izlazili u javnost. Konspiracija na najjače, kao da su komunisti u prastaroj Jugoslaviji kada su otišli u ilegalu, pa se sastajali na tajnim lokacijama. Eto tako su u toj naprednoj stranci odlučili svoje puste kandidate osloboditi medijskog pritiska, pa će na tajnom glasovanju u ponedjeljak izabrati svoju kandidatkinju – Ivanu Kekin.

image

Zagreb, 060924.
Sjediste stranke Mozemo.
Sandra Bencic i Ivana Kekin odrzale su konferenciju za medije o dva nova slucaja femicida.
Na fotografiji: Sandra Bencic i Ivana Kekin.
Foto: Lucija Ocko/CROPIX

Lucija Ocko/Cropix

A tek Puljkov Centar. Novinari nemaju prigodu biti svjedocima njihovih izbornih skupština, tek naknadno pristigne stranačko izvješće s fotografijom izaslanika snimljenih u nekim mračnim prostorijama, nalik nekoj velikoj garaži. I to je to.

O.K., nisu ni SDP i HDZ lišeni svojih ludosti. Kaže Mirando Mrsić u ovosubotnjem Spektru Slobodne Dalmacije kako i masonske lože imaju demokratičnije izbore, njemu su čak ukinuli i stranački staž dok je bio SDP-ov ministar, Paunoviću su branili kandidaturu jer mu je falilo 11 dana stranačkog staža. Ali, njihovi su skupovi javni, otvoreni, novinari su tu.

image

Mirando Mrsić

Tomislav Krišto/Cropix

HDZ – bilo je tu svega, i Borbaša i Glavaša i Pašalića, ali sve se to događalo pred kamerama. Dakle, ponovimo, HDZ i SDP su svjetionici, bastioni, lideri demokracije u Hrvatskoj.

image

Koga izabrati? 

Darko Tomaš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 20:16