StoryEditor
PolitikaKOMORNO U SDP-u

Jesu li ‘crveni labudovi‘ krivi za izborni debakl SDP-a? Grčić: Očekivali smo u najmanju ruku neki egal

Piše Marina Karlović-Sabolić
5. srpnja 2020. - 20:49

Sjena crvenih labudova nadvila se u nedjelju nad Iblerovim trgom.

SDP i njegova Restart koalicija doživljela je potop kakav se ne pamti. Sve do objave izlaznih anketa u središnjici SDP-a je prevladalo prilično vedro i nadasve optimistično raspoloženje. A onda je u 19 sati uslijedio hladan tuš. Šokirani SDP-ovci sa nevjericom su gledali kako ih je HDZ prešišao za gotovo dvadeset mandata. Kako su prvi put u posljednjih 20 godina izgubili većinu u Zagrebu. I kako su pobjedu odnijeli u samo dvije izborne jedinici. Od njih ukupno 10.

Brutalno iskren bio je splitski SDP-ovac Branko Grčić.

- Očekivali smo u najmanju ruku neki egal. Najviše me iznenadilo što ljudi možda nisu uvažili sve ono što smo govorili o lošim potezima HDZ-ove vlade. Posebno vezane uz nepodopštine ministara – kazao je novinarima Grčić. Na loš SDP-ov rezultat u prvom je redu, prema njegovim riječima, utjecao uspjeh grupacije Možemo. O odgovornosti Davora Bernardića za ovaj poraz nije želio govoriti.

Iako se upravo o odgovornosti predsjednika SDP-a na Iblerovom trgu najviše priča. Biljana Borzan, popularna eurozastpnica socijaldemokrata, odmah je rekla da bi ona da je na Bernardićevom mjestu dala ostavku. Arsen Bauk je pak najavio radikalne poteze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 11:34