StoryEditorOCM
Politikamirela ahmetović

Je li ovo uvod u nove potrese u SDP-u? ‘Zašto bi izbori bili u srcu ljetne sezone? Čemu žurba, dečki, gdje gori?‘

Piše vijesti sd
11. lipnja 2024. - 06:16

Dan nakon europskih izbora, predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavio je povlačenje s vrha stranke, odnosno da se neće kandidirati niti za jednu funkciju na predstojećim unutarstranačkim izborima. Grbin je rekao i da će stranku voditi dok članovi ne izaberu novog predsjednika.

“Odluka stranačkih tijela je bila da izborni procesi unutar stranke neće početi do završetka izbora za EU parlament. Ti izbori su završili i sutra počinjemo s radnjama oko unutarstranačkih izbora. Predsjedništvo će predložiti Glavnom odboru, možda ne sutra, ali će utvrditi raspored kako će se određene radnje definirati. Nemojte me pitati koji su rokovi, sutra će ih utvrditi Predsjedništvo”, poručio je Grbin.

Na istu se temu oglasila se i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović, koja je i sama sudjelovala u utrci za čelno mjesto u stranci.

“Izborni proces u SDP-u mora biti transparentan. Izbori u srcu ljetne sezone u neravnopravan položaj stavljaju članice i članove iz Primorja, Istre i Dalmacije. SDP je stranka koja se bori za ravnopravnost i demokraciju. Zašto ne izbori u rujnu? Čemu žurba dečki, gdje gori?”, objavila je Ahmetović na X-u.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 06:16