StoryEditor
PolitikaTRAŽI SE NOVI LIDER

Iako Bernardić nije podnio ostavku, navodno se više neće kandidirati na izborima u SDP-u. Ipak, do kraja godišnjeg može promijeniti svoju odluku

Piše PSD.
7. srpnja 2020. - 12:49
Damjan Tadić/HANZA MEDIA

Kad su novinari upitali Arsena Bauka u ponedjeljak ispred zagrebačkog sjedišta SDP-a trebaju li, osim predsjednika stranke Davora Bernardića nakon izbora otići i Predsjedništvo te Glavni odbor stranke, on je smireno odgovorio: "Možemo govoriti samo u granicama statuta stranke. Dakle, ono što je sada moguće je da predsjednik podnese ostavku, kao što je to u ponedjeljak prije četiri godine nakon izbora učinio tadašnji predsjednik Zoran Milanović, a onda su na potezu Predsjedništvo i Glavni odbor".

A statut predviđa da netko mora raspisati izbore, a to je upravo Glavni odbor, dok će svemu prethoditi sjednica Predsjedništva koje se sastaje tijekom idućeg tjedna, dok je Glavni odbor predviđen za 18. srpnja. 

U tom svjetlu, indikativno je imati na umu i to da predsjednik Bernardić ustvari "nije podnio ostavku nego je prenio sve svoje ovlasti Zlatku Komadini", kako je danas na presici u sjedištu SDP-a kazao Rajko Ostojić. 

No, Ostojić je odmah i sasjekao bilo kakve moguće spekulacije o tome je li Bernardić nepodnošenjem ostavke ostavio sebi nešto manevarskog prostora da ipak ne odstupi sa svoje dužnosti i tako odgodi ono što se čini neumitnim. 

"Kad gledate formalnopravno, on je predsjednik, ali kad gledate de facto Zlatko Komadina donosi sve odluke. Neće se kandidirati nakon ovakvog rezultata. Mi ne skidamo slike i poruke naših predsjednika. Znate i sami da smo našeg predsjednika Republike i podržali prije nekoliko mjeseci", objasnio je Ostojić.

Kazao je i kako je Bernardić na godišnjem odmoru, kako bi se odmorio "od svih na Iblerovom trgu, ne i od novinara za kojima žudi", rekao je Ostojić. 

"Izbore treba organizirati što prije. Predložit ćemo da se počnu organizirati tamo negdje iza Velike Gospe, a da budu krajem rujna. Ciljni datum bi trebao biti subota ili nedjelja, 26. ili 27. rujna", dodao je Ostojić.

Izdvojeno

26. srpanj 2020 18:31